Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Національного олімпійського комітету буде затверджений поіменний склад офіційної делегації України на ХХІ зимові Олімпійські ігри у Ванкувері. Список спортсменів, які представлятимуть нашу країну на Білій Олімпіаді-2010, буде оприлюднено під час спеціальної прес-конференції за участю президента НОК України Сергія Бубки.
Ця подія відбудеться о 15:30 у конференц-залі Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту (вул. Еспланадна, 42, 2-й поверх).
А от тренер збірної України з біатлону Євген Колупаєв зі складами визначився раніше. Ми вже навели список жіночої команди. І от тепер уже відомий склад чоловічої збірної: Андрій Дериземля, Сергій Седнєв, Сергій Семенов, Олександр Біланенко та В’ячеслав Деркач, повідомив офіційний сайт Федерації біатлону України.
На журналістів чекають
Головний прес-центр ХХІ зимових Олімпійських ігор відкрив свої двері. Разом із медіа-центром, розташованому у Вістлері, з 12 по 28 лютого він стане осередком світової спортивної журналістики: звідси найгарячіші новини та найсвіжіші фотографії з олімпійських об’єктів розлітатимуться по всій планеті.
У Головному прес-центрі Ігор-2010 створено всі умови та є вся необхідна техніка для ефективної роботи журналістів, котрі пишуть, і для фотокорів (таких на Білу Олімпіаду в Ванкувері акредитовано 2800). Як повідомлялося раніше, він працюватиме безперервно, 24 години на добу надаючи 600 робочих місць для журналістів та 128 — для фотокореспондентів, а в конференц-залі на 450 місць, розташованому тут, здійснюватиметься послідовний переклад на сім мов (англійська, французька, німецька, російська, італійська, японська плюс одна мова, яка буде визначена залежно від складу учасників прес-конференцій).
За словами організаторів головної події чотириріччя у зимовому спорті, засоби масової інформації — це той компонент, без якого проведення Олімпійських ігор неможливе. Світ має знати своїх спортивних героїв, тож справа преси — знайомити з ними громадськість та розповідати шанувальникам спорту про успіхи олімпійців. У Головному прес-центрі Ванкувера-2010 є все, щоб журналісти та фотокори якнайкраще впоралися з цим завданням.
Віз, однак, не відмінять
Слідом за президентом Чехії Вацлавом Клаусом про відмову їхати на Олімпіаду-2010 до Ванкувера заявив міністр закордонних справ цієї країни Ян Когоут. Таке своє рішення він пов’язав із введенням віз для громадян Чеської Республіки — таким чином Канада спробувала зменшити потік чеських циган, котрі вимагають політичного притулку.
Міністр Когоут зазначив, що загалом підтримує проведення Олімпійських ігор, але необхідності їхати туди не бачить — власті Канади заздалегідь попередили, що часу для обговорення візового питання все одно не буде. Канада скасувала безвізовий в’їзд для громадян Чехії в липні 2009 року.
Смачного...
Уболівальникам, котрі побувають в олімпійському Ванкувері, — неодмінно слід відвідати павільйон аборигенів Канади, де щовечора планується проводити концерти корінних північноамериканців.
Але головною цікавинкою павільйону , як стверджують його організатори, стане ресторан. Його шеф-кухар Ендрю Джордж запрошує геть усіх покуштувати знамениту екзотичну страву — міпказолу, причому лише за 25 канадійських доларів. Гурмани-авторитети стверджують, що за таку смакоту — зовсім не дорого.