Учора, відповідаючи на запитання журналістів про вірогідність проведення теледебатів між двома кандидатами в Президенти, які вийшли у другий тур, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко сказав: «Це питання чітко врегульоване Законом «Про вибори Президента України» та порядком проведення теледебатів, що прийняла Центральна виборча комісія». Він повідомив, що, згідно з цими документами, в понеділок, 1 лютого 2010 року, на Першому Національному каналі між 19-ю та 22-ю годинами повинні відбутися обов’язкові теледебати між кандидатами тривалістю сто хвилин. Він також повідомив, що за будь-яких обставин Юлія Тимошенко 1 лютого буде в ефірі на теледебатах.
За словами М. Томенка, «обов’язковість» теледебатів передбачає те, що обидва кандидати у Президенти можуть брати у них участь лише особисто. «В принципі, один із кандидатів може не прийти, і тоді всі сто хвилин ефіру отримує інший кандидат», — наголосив він. М. Томенко також зазначив, що порядок проведення дебатів передбачає таку ж формулу, як і у 2004 році. «Тобто мінімізація впливу ведучого і можливість двох кандидатів у Президенти презентувати свої програми», — пояснив політик.
Крім того, на вчорашньому брифінгу заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко та лідери студентського самоврядування, зокрема координатор спілки ініціативної молоді Артем Михайлюк, представили Закон «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо питань студентського самоврядування), який днями був ухвалений парламентом.
Говорячи ж про фінансування, Микола Томенко наголосив, що в законі вказано, що на фінансування студентського самоврядування передбачено виділяти не менш як 0,5% коштів спецфонду відповідного вищого навчального закладу.
В свою чергу, представники студентського самоврядування відзначили активну участь команди БЮТ у реалізації проекту, завдяки якій, після дворічної дискусії, було прийнято цей закон.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.