Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів підтримати ініціативу щодо скасування податку на благодійні внески, які здійснюються волонтерами виключно на потреби АТО. На цьому, як повідомила прес-служба глави держави, П. Порошенко наголосив під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій та груп.
«Суть законопроекту полягає в тому, щоб благодійні внески, які роблять волонтери на цілі, пов’язані з АТО, — закупівля обладнання, харчів або виплата компенсацій із переміщення — в кінці року не обкладалися податком із громадян», — наголосив керманич.
Глава держави впевнений, що звернення волонтерів варто підтримати, адже вони та небайдужі громадяни упродовж усіх чотирьох місяців АТО допомагають українським військовослужбовцям. «Ми маємо піти назустріч і підтримати волонтерську діяльність», — констатував Президент.
Також він акцентував увагу парламентаріїв на необхідності ухвалення ще кількох законопроектів, пов’язаних із проведенням АТО, зокрема, щодо надання правоохоронним органам права затримувати осіб, які підозрюються у скоєнні злочинів, на термін до 30 діб.
Петро Порошенко наголосив також на необхідності врегулювання питання роботи судів. На його думку, для уникнення ситуацій з ухваленням рішення під тиском бойовиків варто надати можливість передачі розгляду справ іншим судам України. «Ми ризикуємо наразитися на рішення іменем України, які сьогодні судді приймають або під дулом зброї терористів, або в інший неправовий спосіб. Тому є прохання, щоб ви підтримали зазначений законопроект», — підкреслив він.
Окрему увагу Президент акцентував на питанні військової дисципліни та вніс пропозицію відновити інститут військових прокурорів. На його переконання, «наявність у батальйонних і тактичних групах юристів військової прокуратури значно підвищує рівень дисципліни, унеможливлює дезертирство і забезпечує більш високу боєздатність частин».
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій та лідерами депутатських груп.
 
Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).