Під час новорічно-різд-вяних свят на Житомирщині сталося дві спроби пограбування магазинів. Обидві закінчилися затриманням злочинців на гарячому. Тепер право-охоронців, які відзначилися, керівництво УМВС в області обіцяє нагородити.
...Кремезний чоловік, обличчя якого закривала натягнута до самого підборіддя чорна спортивна шапка з розрізами для очей, тримав у руках ножа. Продавщиця магазину, що на околиці одного з сіл Житомирського району, завмерла від жаху: крім неї та нападника в торговельному залі не було нікого. Зловмисник, підскочивши до переляканої жінки, почав вимагати гроші.
Це почула власниця магазину, яка була у підсобному приміщенні. Але що то не чийсь невдалий жарт, зрозуміла тільки тоді, як побачила, що невідомий приставляє ніж до горла продавщиці. Аби відволікти увагу зловмисника, намагалася заговорити з ним, сказала, що допоможе знайти гроші. У відповідь він хотів ударити її ножем. Та жінка не розгубилася: їй вдалося вибити ножа. Зав’язалося бійка. Жінки намагалися стягти маску з обличчя невідомого й за-тримати його, але тому вдалося вирватися. Крики почули двоє місцевих жителів, які перебували недалеко від магазину. Саме вони піймали злочинця та передали його до міліції. Грабіжником виявився 41-річний житель Чуднівського району. Чоловікові «світить» позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Інша історія сталася в Овруцькому районі. Тут «на діло» вирішив піти житель райцентру, який у 2009 році звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за розбійний напад. Він ніде не працював, а думки були зайняті одним: ледь прокинувшись, вирушив на пошуки оковитої. Та вони виявилися безуспішними. Тож і вирішив роздобути грошей тим способом, на який лише і був здатний. А для цього подався до одного з сіл. Зазирнувши у вікно, переконався, що в продуктовому магазині нікого, крім продавця, немає. Зайшовши всередину, схопив ножа, який лежав на прилавку. Погрожуючи ним, забрав гроші і два мобільних телефони. Спробував утекти, але його швидко наздогнав і затримав разом з місцевим жителем співробітник міліції, котрий якраз ішов заступати на службу. За черговий розбійний напад затриманий має всі шанси повернутися туди, звідки недавно вийшов, причому приблизно років на дванадцять.