Кам’янець-Подільський. За інформацією Хмельницького обласного осередку Комітету виборців України, центральний офіс якого в Кам’янці-Подільському, ні в цьому окрузі, ні загалом по Хмельниччині не було зафіксовано невчасного відкриття дільниць, відсутності кворуму в комісіях, недопуску спостерігачів чи журналістів. «Зате до нас, — каже голова організації Юрій Ануфрієв, — надходили скарги й від виборців, і від голів ДВК усіх семи ТВО області про жахливі списки виборців. До прикладу, на дільниці №23 ТВО №195 Славутського виборчого округу з уточненого списку зникло 10 виборців, які були в попередньому списку, отримали запрошення, але проголосувати не змогли.
Крим. Серйозних порушень виборного законодавства в Криму не зафіксовано. В середньому явка в регіоні становила 63,13 відсотка. Відповідно до оброблених бюлетенів у Криму за лідера Партії регіонів віддали голоси 61,13 відсотка виборців. На другому місці — Сергій Тігіпко (10,97), на третьому — Юлія Тимошенко (11,96). Передвиборна кампанія, за заявами кримської міліції, в автономії проходила досить спокійно. Всі дільниці під час виборів охоронялися міліцією цілодобово, до здавання виборчої документації в територіальні виборчі комісії.
Луцьк. Активність виборців на Волині виявилася однією з найвищих в Україні. Участь у голосуванні взяло 73,04 відсотка внесених у списки громадян. Як і очікувалося, найбільше голосів отримала Юлія Тимошенко, на другому місці — Сергій Тігіпко, на третьому — Віктор Янукович. Число симпатиків останнього порівняно з попередніми президентськими виборами в області зросло майже вдвічі. Серйозних порушень спостерігачі на зафіксували.
Львів. В області з невеликим відривом лідирує чинний Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко — 34,7 відсотка голосів, далі — Віктор Ющенко (30,75), на третьому місці — Арсеній Яценюк (11,04 відсотка). Верхом нетиповості став факт, наведений виконавчим директором Львівської обласної організації КВУ Оксаною Дащаківською, коли на одній із виборчих дільниць поблизу Львова люди відверто написали у своїх заявах, скільки їм заплатили в штабах, від яких вони працюють. Усі гроші члени дільничної комісії склали докупи, 20 відсотків скерували до місцевого сиротинця, а решту чесно поділили між собою. Різниця в оплаті була настільки разючою (герої історії побажали не оприлюднювати свої імена), що вони розцінили це як величезну несправедливість і захотіли її «відмінити». На спецдільниці, де голосували лише хворі, що лежать у Львівській державній психлікарні, можна було побачити в працівників закладу на руках по кілька паспортів. Вони пояснювали це тим, що деякі пацієнти схильні «з’їдати» паспорти. (Цікаво — паспорти їм не довіряють, а обирати гаранта Конституції нашої держави можна?!)
Одеса. В Одеській області до списків для голосування було внесено 1 млн. 815 тис. осіб. Спостерігачі не зафіксували масових випадків порушення процесу голосування. Траплялися, щоправда, і незаплановані події. В 135-му виборчому окрузі надійшла інформація, що на одній з виборчих дільниць закладено вибуховий пристрій. З’ясувалося, що це помилкове повідомлення. 30-річна жінка раптово померла на підході до виборчої дільниці.
У сільській місцевості активність виборців була вдвічі вища, ніж у місті.
Полтава. Представники Міжнародної громадської організації «За справедливі вибори» Олег Шахрай (Росія) та Олег Ерліх (Ізраїль) зазначають, що загалом випадків фальсифікації та серйозних порушень вони не зафіксували. Загалом, за попередніми даними, більшість полтавців віддали свої симпатії Юлії Тимошенко, яка перемогла в семи з восьми виборчих округів (за винятком Кременчука).
Рівне. Чи не найважче було працювати на нинішніх виборах членам дільничних виборчих комісій (а їх п’ять) у селах Серники, Соломир, Олександрово та Бір, які входять до складу Серницької сільської ради Зарічненського району. Адже, за словами серницького сільського голови Володимира Полховського, із 3772 мешканців сіл 2,5 тисячі мають прізвище Полюхович. Є тут до десятка Полюховичів, у яких повністю збігаються не лише прізвище та ініціали, а й дати народження. 57 Полюховичів мають однакове ім’я та по батькові — Іван Іванович, 46 — Василь Васильович. Дещо полегшувало роботу виборчих комісій те, що серед її членів — люди місцеві, знають усіх в обличчя, тож їм було нескладно розрізняти тезок, звіряючись із знімками в паспортах, а також за вуличними прізвиськами. Одне слово, плутанини з цим у день виборів не було.
Севастополь. Лідером симпатій севастопольців традиційно залишився Віктор Янукович. Другий, третій і четвертий результати трохи відрізняються від загальноукраїнської картини: Сергій Тігіпко, Петро Симоненко і Юлія Тимошенко, відповідно.
Не обійшлося і без курйозів. На виборах вирішили «заробити» здавачі кольорових металів і на одній з дільниць зрізали півтори сотні метрів телефонного кабелю. Серйознішою проблемою стали неточності реєстру: з’ясувалося, що в Севастополі не врахували майже три тисячі бажаючих проголосувати.
Тернопіль. Таких недосконалих списків виборців, як на цьогорічних виборах, на Тернопільщині, за словами представника громадської мережі «ОПОРА» Ігоря Сцібайла, ще не було. До численних помилок, які були в списках на дочасних виборах до Тернопільської обласної ради в березні минулого року, додалися нові. Скажімо, в місті Збаражі (виборчий округ №166) запрошення прийшло чоловікові, який помер тридцять років тому. За підсумками з’ясувалося, що активність виборців на Тернопільщині — одна з найвищих в Україні: понад 70 відсотків. За попередніми даними, найбільше голосів в області віддали за Юлію Тимошенко й Віктора Ющенка.
Ужгород. На Закарпатті в шістьох виборчих округах на 776 дільницях мало проголосувати понад 954 тисячі виборців. З них віддати голос за майбутнього Президента України прийшло 56,71 відсотка. Чому так, пояснив соціолог, завідувач кафедри Ужгородського національного університету, директор Карпатського центру полінгових досліджень доцент Ф. Шандор: «Час після різдвяних свят, між святом Василя і Бабиним вечором, у який відбувалися ці вибори, досить невдалий для подібних заходів — перша причина низької явки. Друга — з 8 по 15 січня практично кожен п’ятий виборець (у відсотках це — понад два десятки) виїхав за межі України на заробітки в країни Європи. Третє — віруючі протестантських течій участі у виборах не беруть. Ще одне — бюлетені й для ромів, і для угорців видруковані українською мовою, якою не всі з них володіють... Усе це ми передбачали, і воно підтвердилося один до одного... В другому турі явка вищою не буде. Оскільки 7 лютого — остання неділя перед Великим постом...»
Харків. Загалом по області перший тур голосування пройшов без особливих ексцесів. Серед НП — просто на одній виборчій дільниці померла жінка. І, можливо, буде вже велике НП після другого туру голосування. Річ у тому, що, як заявив харківський міський голова Михайло Добкін, за наявними в нього даними у в’язницях та інших виправних установах 80—85 відсотків виборців проголосували за Юлію Тимошенко. Найбільше виборців проголосували за В. Януковича — понад 50 відсотків, за Ю. Тимошенко — трохи більш як 10 відсотків. Цікавий результат по Харкову показав С. Тігіпко — понад 20 відсотків.
Херсон. Традиційно активним було сільське населення, котре становить дві третини від загальної кількості. Найменша активність, що теж уже традиційно, спостерігалася в обласному центрі та навколишніх сільських районах. Найактивнішими були виборці Верхньорогачицького району — в цьому найменшому за чисельністю мешканців районі в голосуванні взяли участь 60,91 відсотка виборців. Щодо розподілу голосів по області, то тут лідирують ті самі кандидати, що й у цілому в державі: Віктор Янукович отримав підтримку 40,3 відсотка виборців, а Юлія Тимошенко набрала 19,3, С. Тігіпко — 15,2.
Хмельницький. На Хмельниччині вибори пройшли спокійно й без надзвичайних випадків. При цьому своє бажання взяти участь у виборах Президента виявило близько сімдесяти відсотків мешканців краю.
Весь день за ситуацією на дільницях стежили співробітники міліції, яких залучили близько двох тисяч осіб. Однак будь-яких серйозних правопорушень зафіксовано не було. Лише в обласному центрі на одній із дільниць довелось затримати хмельничанина, котрий прийшов на голосування на підпитку й заважав роботі.
Черкаси. За попередніми даним семи окружних виборчих комісій, утворених на Черкащині, в голосуванні взяло участь майже 63,97 відсотка виборців. За Юлію Тимошенко проголосувало 41,24 відсотка, за В. Януковича — 17,34, за С. Тігіпка — близько 12, за А. Яценюка — 6,65, за В. Ющенка — 3,53 відсотка.
Не обійшлося без надзвичайних подій. На ДВК села Гуляйгородок Смілянського району в ніч перед виборами через несправне пічне опалення сталася пожежа. Працівник міліції, який охороняв дільницю, викликав пожежників, а сам виніс сейф із бюлетенями і скриньками для голосування в безпечне місце. Печатка ДВК і бюлетені не були пошкоджені. Дільниці надали інше приміщення, і вибори там відбулися.
Чернігів. Більшість з 895,8 тисячі виборців взяли участь у голосуванні на 1101 виборчій дільниці 6 чернігівських округів. Як повідомив на прес-конференції одразу після виборів начальник УМВС у Чернігівській області Іван Катеринчук, загалом голосування проходило спокійно, без значних порушень виборчого законодавства. В Чернігові були затримані кілька чоловік, які 17 січня розклеювали на парканах агітаційні матеріали. Стосовно них складені адмінпротоколи. Керівник програми довготермінового спостереження громадської мережі «ОПОРА» в Чернігівській області Олександр Ломако назвав виявлені спостерігачами такі типові порушення: видача бюлетенів без паспортів, лише за запрошеннями, «сімейне» голосування в одній кабінці, включення до списків виборців лише за запрошенням.
Чернівці. Багато дільниць у всіх чотирьох виборчих округах Чернівецької області отримали менше бюлетенів, ніж кількість виборців, занесена до списку. Окремим із виборчих дільниць у всіх чотирьох виборчих округах видано на 5—80 бюлетенів менше, ніж є виборців, занесених до виборчого списку. До порушень виборчого законодавства представники КВУ зарахували також включення виборців у список у день голосування лише за заявою. Загалом у 207 ТВО було понад 200 таких випадків.
Представники КВУ відзначають, що спостерігачі від кандидатів, які були присутні на виборчих дільницях, вели себе пасивно й актів про порушення не складали. На окремих дільницях у Чернівецькій області Комітет виборців зафіксував аномально велику кількість заяв для голосування вдома. Зокрема, на окремих дільницях кількість охочих проголосувати вдома перевищила 10 відсотків.