Закон, що визначатиме орган та процедуру призначення суддів на адміністративні посади, швидше за все, буде проголосований парламентом після завершення президентської кампанії. Про це заявив Перший 
заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович 
в ексклюзивному інтерв’ю російській інформаційній агенції «Росбалт» напередодні дня голосування, коментуючи перебіг подій навколо провокацій щодо посади Голови Вищого адміністративного суду України під час проведення президентської кампанії.
«До завершення виборчої кампанії важко на це розраховувати. Утім, можна певною мірою стверджувати, що після виборів ми вирішимо це питання», — сказав О. Лавринович. Водночас, зауважив політик, «є два незалежні варіанти вирішення цього питання: у великому законопроекті про судоустрій та в малому законопроекті, що стосується виключно визначення органу, який призначатиме суддів. Обидва законопроекти ухвалено в першому читанні, тобто вийшли на «фінішну пряму». Отже, за словами О. Лавриновича, буде ліквідовано правовий вакуум стосовно органу та процедури призначення суддів на адміністративні посади в судах, який триває від 2007 року дотепер.
Відповідаючи на запитання, чи заангажовані будуть у період виборів судові рішення не лише головних судів країни, а й решти судів, О. Лавринович наголосив: «Ті судді, що працюють зі спорами, пов’язаними з виборчим процесом, перебувають «під рентгеном» не лише всього українського суспільства, а й усього світового співтовариства через роботу понад трьох тисяч іноземних спостерігачів, які представляють більшість країн Європи і велику кількість міжнародних організацій».
До того ж, констатував політик, «кожен суддя, ухвалюючи рішення, сьогодні розуміє міру своєї відповідальності та наслідки, до яких призведе для нього нехтування законом».
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради.