Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, один з авторів змін до Закону «Про вищу освіту» стосовно питань студентського самоврядування, який парламент прийняв учора, схвалив його ухвалення.

Він повідомив, що ці зміни створюють умови для реального студентського самоврядування, яке може захистити права та реалізацію законних інтересів молоді у сфері освітньої діяльності. Вони розширюють повноваження та функції органів студентського самоврядування, встановлюють квоти представництва студентів у колегіальних органах вищих навчальних закладів, уточнюють питання щодо утворення та функціонування органів студентського самоврядування, конкретизують сфери, форми та напрями їх діяльності.
Зокрема, М. Томенко сказав, що згідно з ухваленим законом органи студентського самоврядування отримують квоту 10 відсотків у складі Вченої ради вузу, що слугуватиме врахуванню інтересів студентства під час прийняття різноманітних рішень у навчальному закладі.
Микола Томенко також наголосив, що дієве студентське самоврядування можливе лише за наявності фінансування. Тому закон чітко передбачає, що на фінансування студентського самоврядування передбачено виділяти не менш як 0,5 відсотка коштів спецфонду відповідного вищого навчального закладу.