Фонд державного майна скасував прийняте у грудні 2009 року рішення про продаж державного пакета акцій ЗАТ «Одеська кіностудія». Номінальна вартість його — 31 мільйон 85 тисяч гривень.
Трудовий колектив Одеської кіностудії, стурбований долею найстарішої в Україні кінофабрики, звернувся по допомогу до Голови Верховної Ради Володимира Литвина. Під час робочої поїздки в Одесу глава парламенту зустрівся з режисерами, операторами, артистами, технічними працівниками кіностудії, вислухав їхні прохання й побажання й обіцяв допомогти у скасуванні розпорядження Фонду держмайна про її продаж.
Нині в парламенті зареєстровано проект постанови «Про зупинення приватизації пакета акцій, що належать державі у статутному фонді ЗАТ «Одеська кіностудія». Його автор — Володимир Литвин. У пояснювальній записці йдеться про те, що мета цієї постанови — «в умовах економічної кризи зберегти цілісний майновий комплекс кіностудії, а також не допустити його перепрофілювання, зберегти умови для відновлення українського кіномистецтва».
Проект постанови припускає тимчасове (до прийняття низки актів, спрямованих на відродження вітчизняного кінематографа) зупинення приватизації державної частки Одеської кіностудії. Також цим документом пропонується заборонити передачу цих акцій у статутні фонди будь-яких підприємств або в заставу.
Перебуваючи в Одесі, Володимир Литвин заявив, що нинішній стан кіностудії — це наочний приклад того, яка ситуація склалася в українській культурі.
 

Одеса.