На Придніпров’ї відроджується одне з найстаріших металургійних підприємств — Дніпропетровський завод прокатних валків. У листопаді йому виповнилося 113 років, а наприкінці грудня тут відкрили цех відцентрового лиття. На створення нового підрозділу витрачено 30 млн. гривень.
Сучасна індукційна плавильна електропіч англійського виробництва ємністю 20 тонн дає змогу повністю автоматизувати процес плавлення. Як відзначалося під час відкриття цеху, це перша електросталеплавильна індукційна піч в Україні і восьма — у світі. Її потужність — до 35 тисяч тонн металу на рік. Цех обладнаний також спеціальною машиною (виробництва США) для відцентрового лиття валків, які мають підвищену стійкість. Крім того, тут встановлено ефективне обладнання для очищення та видалення газів, завдяки чому шкідливі викиди в повітря на заводі зменшились удвічі.
На сьогодні підприємство вже має замовлень на 800 валків. За словами директора науково-виробничої фірми «Дніпротехсервіс», голови наглядової ради ВАТ «Дніпропетровський завод прокатних валків» Олексія Зінов’єва, із введенням в дію нового цеху значно поліпшиться якість відливання прокатних валків, тюбінгів, вагоноперекидачів, а також планується відливати великі валки для листових станів.
Нині продукція з товарним знаком ДЗПВ працює на всіх великих металургійних підприємствах Росії, Білорусі, Молдови, Румунії, Угорщини, Куби, Англії, Польщі.