У районі Луганського залізничного вокзалу встановили намет, де надають допомогу всім бездомним. За вихідні тут знайшли тимчасовий притулок більше двадцяти осіб. четверо з них попросили направити їх до лікарні, що й було зроблено.
За словами директора Благодійного фонду ім. Ксенії Петербурзької Ірини Готман, якій належить ця ініціатива, у будь-який час луганець, який потребує допомоги, може тут не тільки поїсти й зігрітися, а й одержати консультацію й навіть документ — якщо у нього немає паспорта. Ірина Готман має намір організувати роботу так, щоб кожна людина, яка звернулася, пройшла медичне обстеження й, найголовніше, — одержала посвідчення про те, що вона перебуває під опікою фонду. У документі міститься прохання до всіх структур всіляко сприяти йо власнику.
Активісти фонду знайшли підтримку у Луганської облдержадміністрації й Луганської міськради. МНС забезпечує намет дровами й вугіллям, міськвиконком один раз на день завозить повноцінний гарячий обід на 40 осіб. Найближчим часом у Луганську буде встановлено ще п’ять таких наметів.
 

Луганськ.