ДАТ «Чорноморнафтагаз», що входить до складу НАК «Нафтогаз України», виконало виробничу програму 2009 року з видобутку вуглеводневої сировини на Чорноморському шельфі, акваторії Азовського моря й промислах, розташованих на суші Кримського півострова. 
Причому перевиконання плану відбулося як з природного газу, так і видобутку газового конденсату, а також нафти. Компанія поставила споживачам понад 1 млрд. 165 мільйонів кубічних метрів блакитного палива. Більше 400 мільйонів кубометрів газу з ресурсів НАК «Нафтогаз України» було закачано на зиму в підземне сховище.
За словами голови правління акціонерного товариства Валерія Ясюка, нарощування ресурсної бази є головним завданням компанії в 2010 році. Тож щорічний обсяг видобутку природного газу тільки збільшуватиметься. Стабілізуючим чинником буде введення у квітні 2010 року нової експлуатаційної свердловини №39 на основному газоконденсатному родовищі компанії «Штормовому» у Чорному морі. До її буріння фахівці підприємства приступлять за допомогою самопіднімальної плавучої бурової установки «Таврида» у другій половині січня. Паралельно триває пошукове буріння на структурі Суботіна Прикерченського шельфу Чорного моря. Буде пробурено й випробувано ще дві свердловини. На основі параметричної й чотирьох пошукових свердловин фахівці підрахують запаси нафти даного родовища. Але вже сьогодні у працівників компанії є підстави для оптимізму.
Торік ДАТ «Чорноморнафтогаз» збільшило також видобуток газового конденсату — на 4,5%. Отримано понад 67,5 тисячі тонн так званої легкої нафти, сировини, з якої роблять високооктанові бензини і яка досить затребуване на ринку нафтопродуктів. Понад вісім тисяч тонн нафти добуто на Керченському півострові. Ця нафта одна із найдавніших на землі: відома людям більше 2,5 тисячі років. Сьогодні цінується тим, що з неї роблять високоякісні моторні масла.
У 2010 році ДАТ «Черноморнафтогаз» зосередить зусилля й фінансові кошти на облаштованості розвіданих родовищ. Два з них — Одеське й Безіменне — газові. Вони розташовані у північно-західній частині Чорного моря за 120 км від півострова Тарханкут. Фахівці оцінюють їхні сумарні ресурси в 35 млрд. кубічних метрів природного палива. Відповідно до проекту розробки, введення в експлуатацію першої черги нового промислу дасть збільшення до балансу природного газу компанії в 220 млн. куб. м. на рік. Стратегічним пріоритетом розвитку компанії залишається й облаштованість Суботинського нафтового родовища.