В реанімаційному відділенні сьомої лікарні Луганська, яке знаходиться на четвертому поверсі будівлі, вибухнув кисневий балон. Вибух був такої сили, що з одного боку будівлі випало шість вікон, з другого — обрушилися будівельні конструкції. Зруйновано два поверхи. Але найстрашніше — є людські жертви. За попередніми даними, загинуло три особи. Ще трьох знайшли під завалами живими.
За словами першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Ареф’єва, в епіцентрі вибуху перебувало 14 хворих і 8 медпрацівників. На завалах задіяно близько 60 рятувальників. Обвали мають складний характер, тому потрібно буде виконати великий обсяг робіт. За словами Юрія Ареф’єва, є надія, що якась частина хворих могла перебувати поза лікувальною установою.
На момент вибуху в приміщенні могло перебувати більше 250 пацієнтів і 50 медпрацівників. Хворих і медперсонал терміново евакуювали в інші медичні установи, а підрозділи МНС оперативно приступили до порятунку людей із завалів, а також ліквідації наслідків вибуху. Будівля відключена від усіх міських комунікацій. На місці трагедії, на момент підписання номера, працювало 13 одиниць спецтехніки, 16 бригад швидкої допомоги, фахівці центру психологічного забезпечення й гірничорятувальної служби, також створено пункт обігріву. Для надання допомоги в Луганськ виїхали фахівці з Донецька.
За однією із версій, вибух стався під час маніпуляцій з кисневим балоном загиблим медиком. За технікою безпеки такі балони повинні бути в окремому приміщенні, а кисень подаватися за спеціальною системою.
 
Фото «Остров» и ГУ МНС України.