Вносити зміни до закону про вибори Президента під час перегонів можна лише у крайньому випадку. А такого випадку немає. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович на вчорашньому брифінгу.
За його словами, заборона уточнення списків виборців у день голосування торкнеться «цілих будинків і вулиць», мешканці яких не знайшли себе у реєстрі виборців. «Ми що, хочемо позбавити громадян права голосувати?» — поцікавився він.
Що стосується голосування на дому, то фракція Партії регіонів не проти дієвого контролю за цим процесом, але вони сумніваються, що хвора літня людина в змозі спочатку сходити до лікаря за довідкою, а потім віднести її до комісії. «Те, що написано в проекті, написано похапцем», — упевнений О. Лавринович. На жаль, зауважив він, люди думають не про те, як захистити право, а як скористатися правовими нормами для зловживання.
На запитання щодо ситуації у ВАСУ Олександр Лавринович зауважив, що вона жодним чином не вплине на підсумки виборів, хоча б тому, що розгляд скарг відбуватиметься повним складом суду.
Водночас він висловив сподівання, що після оголошення офіційних результатів виборів перемогу їхнього кандидата визнають усі. В тому числі й інші претенденти на найвищу посаду в державі.