Останнім часом скарги на свавілля правоохоронців стають традиційними. Складається враження, що мирному населенню варто остерігатися людей у міліцейській формі.
Так, нещодавно до «Голосу України» звернулася житомирянка Дарина Кіналевська і розповіла, що співробітники лінійного відділу міліції на станції Житомир Управління МВС України на Південно-Західній залізниці безпідставно побили її хлопця в неї у квартирі.
— 15 грудня 2009 року близько 22-ї години в мою квартиру ввірвалися п’ятеро правоохоронців, — каже пані Дарина. — Потрапили вони в кімнату досить легко. Адже двері були відкриті, оскільки я чекала свого хлопця — Анатолія Колодзінського. Свій візит міліціонери пояснили дуже просто. Мовляв, сусіди поскаржилися на порушення громадського порядку в будинку. Однак говорили вони неправду. Жодних порушень з мого боку не було. При цьому міліціонери поводилися досить грубо. Постійно смикали мене за руки та погрожували застосувати фізичну силу. Тривало це хвилин із двадцять. Потім вони силою мене посадили за стіл і змусили написати під диктовку дозвіл на проведення обшуку, а також підписати його та ще декілька чистих аркушів паперу. Через деякий час в дім прийшов і мій хлопець Анатолій. Міліціонери відразу схопили його та почали бити ногами та кулаками в живіт. Побиття припинилося після того як він підписав якісь документи (прочитати їх не давали).
Потім співробітники лінійного відділення провели обшук у квартирі жінки. Заборонених речей і предметів не знайшли. Після цього забрали в Дарини ключі від квартири й повезли її та Анатолія в райвідділ міліції (причому кожного окремо, в різних машинах). Вже там від них почали вимагати зізнання у вчиненні кількох крадіжок. Однак молоді люди відмовилися взяти на себе ці злочини, бо їх не скоювали. Невдовзі їх відпустили додому.
— Після проведеного обшуку до квартири було страшно зайти, — продовжує жінка. — Адже було розбито й зламано багато належних мені речей: посуд, побутову техніку тощо. Фактично правоохоронці порушили недоторканність мого житла, що має тягти за собою відповідальність, передбачену ст.162 Кримінального кодексу України.
Наразі жінка готує скарги на правоохоронців до УМВС України в Житомирській області, Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, начальника Управління МВС України на Південно-Західній залізниці.