До кінця 2010 року будуть закриті три школи у місті Селідовому та Тельманівському районі Донецької області. Про це повідомив начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Юрій Соловйов. Торік в області вже закрито 11 загальноосвітніх шкіл та шкіл-інтернатів у Донецьку, Костянтинівці, Макіївці, Маріуполі, Сніжному, Торезі, Костянтинівському та Старобешівському районах. На думку начальника управління, на отриманні якісної освіти це не позначиться: «Мережа загальноосвітніх навчальних закладів завдяки їх варіативності задовольняє потреби населення та забезпечує учням рівний доступ до якісної освіти відповідно з їх навчальними можливостями і запитами».
Щоправда, на якості може позначитися тривалий карантин: деякі школи втратили до 30 навчальних днів. Аби учні встигли опанувати всю програму, в управлінні освіти пропонують ущільнювати матеріал: скорочувати години, відведені на ту чи іншу тему. Крім того, доведеться частково навчатися і по суботах. Особливо стурбовані випускники: вони побоюються, що не зможуть успішно скласти необхідні тести. Тому для старшокласників учителі проводитимуть додаткові консультації.
Напередодні навчального року в області відновлена робота чотирьох дитячих садочків, додатково відкриті 53 групи, а значну частину перших класів, які раніше розташовувалися в дитячих дошкільних закладах, перевели до шкіл. З одного боку, це дало можливість додатково прийняти до садочків 2330 дітей. З іншого — у багатьох школах немає нормальних умов для першокласників (одна з обов’язкових — денний сон). В одній школі під спальню відвели спортзал, де поставили 60 ліжок. Можете собі уявити такий «відпочинок».
 

Донецька область.