Для України вибори Президента — знакова подія. Це сказав голова парламентського Комітету з іноземних справ Олег Білорус на вчорашній зустрічі з лідером фракції Соціал-демократичної партії Киргизстану Розою Отунбаєвою.
За його словами, виборці повинні визначитися: або країна рухається вперед шляхом демократизації, реформування влади, судової й економічної системи, або повертається до минулого.
Глава профільного комітету зазначив: Україна зацікавлена в тому, щоб якнайбільше міжнародних делегатів спостерігали за виборами. «Наприклад, делегація Грузії вирішила приїхати в складі 2011 осіб. А в ЦВК в останній день за годину до кінця роботи комісії вирішили не реєструвати їх», — зазначив Олег Білорус. Про цей інцидент народний депутат повідомив Парламентській Асамблеї ОБСЄ. У свою чергу генсекретар цієї організації звернувся до керівництва нашої країни, голови Вищого адміністративного суду, голови ЦВК із проханням вплинути на розв’язання проблеми, «що принижує й ганьбить Україну». Вищий адміністративний суд виніс рішення про негайну реєстрацію грузинської делегації.
Олег Білорус розповів, що проблеми України й Киргизстану дуже схожі. «Я в парламенті останні чотири скликання. Це цікаві й штурмові роки. Я ні про що не жалкую, бо продовжив займатися питаннями міжнародної діяльності й зміцнювати міжпарламентські відносини», — зазначив він.
 
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.