На вчорашній прес-конференції на тему «Фальсифікаціям — ні!» народний депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко прокоментувала заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про те, що міліція найсуворішим чином перевірятиме громадян, які голосуватимуть удома, на предмет їхнього фізичного стану й наявності відповідних медичних документів.
«Я б хотіла попередити міліцію про таке. Якщо хто-небудь із міліціонерів допустить перевищення своїх службових повноважень і якщо після міліцейської перевірки в людей, що голосують удома, погіршиться стан здоров’я, то наші регіональні виборчі штаби такими горе-міліціонерами займуться без зволікання», — заявила вона, як повідомляє прес-служба Партії регіонів.
За її словами, кожного міліціонера за протиправні дії буде притягнуто до відповідальності, тому що в цьому випадку потрібно перевіряти не людей, що голосують удома, а медичні заклади, які видають їм довідки. «Що б не казали, а всі люди, які значаться в списках виборців, котрі голосують удома, пред’являли такі довідки на вимогу дільничних виборчих комісій», — сказала О. Бондаренко, розцінивши заяву Ю. Луценка «як погрозу людям і як спробу втрутитись у виборчий процес з метою вплинути на хід голосування на виборах Президента».
Разом з тим О. Бондаренко висловила надію, що співробітники органів внутрішніх справ не виконуватимуть протизаконні вимоги міністра Ю. Луценка. «Адже ми знаємо, що більшість міліціонерів — це люди, які відповідально й чесно виконують свої службові обов’язки», — додала депутат-регіонал.