Представила читачам свою п’яту збірку віршів «Хочу до тебе» поетеса Лілія Золотоноша. Книжка вийшла у видавництві «Фенікс».

У її віршів щаслива доля — їх співають. Принаймні, один вірш відомий усій Україні. Це «Горобина ніч», текст покладений на музику Олега Макаревича, а співає Оксана Білозір: «Не в тому річ, не в тому річ, що горобина плаче ніч…»
А тим часом ще близько 100 віршів поетеси покладені на музику відомими композиторами — Покладом, Геннадієм Татарченком, Віталієм Волкомором, Геннадієм Крупником, Інною Пушкар, Мар’яном Гаденком, Лесею Горовою та іншими.
Дмитро Павличко сказав про неї: «...Ліля Золотоноша пише зухвало, але все, що хоче сказати, не в слові, а десь у підтексті. Слово тільки натякає на щось невимовне, непохопне. І це робить її вірші справжньою поезією».
Лілія Золотоноша все життя пише одну книгу ЛЮБОВІ, і нова збірка, дотримуючись раз і назавжди віднайденого щирого тону, дивує і вабить таємницею загадкової жіночої душі — примхливої, як світ, і мінливої, як саме життя.
— У своїх віршах мені хочеться передати тонке відчуття жіночого світу, — зізнається поетеса. — Я хочу сказати, що саме жінка — це та дихаюча клітинка Всесвіту, яка кожного разу по-новому відтворює його...
Лілія Золотоноша з квітами від шанувальників після презентації нової книги.
Фото Віктора СПІВАКА.