8 січня у Черкасах на 75-ті роковини від дня народження видатного українського поета Василя Симоненка, урочисто відкрито меморіальну композицію.
На одній пам’ятній дошці втілено образ 28-річного «витязя молодої української поезії» і викарбувано слова: «У цьому будинку в 1950—1960 роках працював поет, журналіст, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Василь Симоненко. Нині в його кабінеті музей». На другій зображено кетяги калини, мальви і лебідку, що злітає. Під її крилами — знамениті симоненківські рядки: «Можна все на світі вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину». Поруч і ще цитата: «Я хочу правді бути вічним другом і ворогом одвічним злу».
У відкритті меморіальних барельєфів взяли участь співголови оргкомітету з ушанування  ювілею Василя Симоненка — заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко та поет Борис Олійник, літературознавець Михайло Наєнко, онука Мирослава Симоненко, творча інтелігенція Черкас. Того ж дня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницкого відбулися «Поетичні Симоненківські читання» з участю столичних гостей та делегації з Полтавщини.
Черкаси.