Під час учорашньої прес-конференції народний депутат Віктор Корж, котрий є членом тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин, пов’язаних зі звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх, звинуватив Генпрокуратуру в свідомому затягуванні слідчих дій та у приховуванні фактів. При цьому народний депутат нагадав, що, виступаючи 20 жовтня 2009 року з парламентської трибуни, Генпрокурор Олександр Медведько запевнив, що «справу педофілів» буде розкрито протягом двох місяців.
Проте минуло вже три місяці, але жодних результатів досі немає. Так само В. Корж стурбований тим, що немає й відповіді на його депутатський запит стосовно перебігу розслідування. Зокрема, він просив Генпрокуратуру, не розкриваючи таємниці слідства, надати інформацію, які слідчі дії проводилися стосовно народних депутатів та керівників МДЦ «Артек», оскільки йому не зрозуміло, чому за однакової доказової бази один із фігурантів справи — Дмитро Полюхович — перебуває під арештом, а решта осіб, на яких вказали діти, — ні.
Тим часом, за словами В. Коржа, ТСК володіє даними про приховування слідчими ГПУ факту встановлення квартири у столичному районі Березняки, на яку вказали потерпілі діти та у якій безпосередньо здійснювалися злочинні дії. Мало того, після виявлення цієї квартири слідчими не було зроблено належної експертизи помешкання, не опитано сусідів.
ТСК з’ясувала, що в цьому ж будинку на Березняках знаходиться ще одна квартира. Звідки, на думку В. Коржа, приводили «бідно одягнених дітей».
Повідомляючи ці факти, В. Корж особливо наголосив, що ці матеріали перебували в оперативно-розшуковій справі, яка знаходилася в МВС, але після її передачі до ГПУ дані матеріали зникли. А отримав їх він як член ТСК від добросовісних слідчих МВС та ГПУ. У зв’язку з цим, В. Корж вимагає порушення кримінальної справи за фактом умисного знищення матеріалів оперативно-розшукової справи. В. Корж не виключає, що у разі подальшого затягування слідства у Верховній Раді буде поставлено питання про висловлення недовіри не лише Генпрокурору О. Медведьку, але усьому керівному складу ГПУ.