Почалося екіпірування нашої збірної на олімпіаду
Учора в Києві почав працювати екіпірувальний центр, якому належить одягти від голови до ніг олімпійську команду України на ігри у Ванкувері. Планується, що честь країни захищатимуть 52 спортсмени в десяти з 15 видів спорту і 45 видах програми. Спеціально для них уже пошиті офіційна парадна і спортивна форми, а також костюми для церемонії нагородження. А поки провідні українські атлети продовжують боротися за право виступити на головному зимовому старті чотириліття, нову форму приміряли їхні колеги по літній олімпіаді.
«Я знову поринула в олімпійську атмосферу, — каже призер Олімпійських ігор у Пекіні гімнастка Ганна Безсонова. — Форма з кожним роком стає дедалі кращою і стильнішою. Наша збірна, яка поїде у Ванкувер, буде однією з найяскравіших і найпомітніших».
Нова форма виконана в тому самому стилі, що і попередня: кольори національного прапора, олімпійські кільця, щоправда, додався новий орнамент у вигляді колосся. До парадного комплекту входить класичний піджак з гербом України на нагрудній кишені, біла бавовняна сорочка, краватка в синьо-блакитну діагональну смужку й жилет, у поєднанні з темно-синіми брюками для чоловіків і темно-синьою спідницею для жінок. Завершує ансамбль — капелюх із блакитною стрічкою.
Повний комплект олімпійського екіпірування складається з 42 виробів. Розробила і проспонсорувала колекцію для українських спортсменів компанія BOSCOSPORT, з якою Національний олімпійський комітет співробітничав і раніше.
«Уперше ми підписали такий серйозний контракт строком до 2016 року, що передбачає надання екіпірування тим спортсменам, які представлятимуть Україну і на літніх, і на зимових олімпійських іграх, включаючи юнацькі ігри і європейський юнацький олімпійський фестиваль. Це великий крок уперед у маркетинговій діяльності НОК», — розповів під час презентації форми його президент Сергій Бубка.
Нагадаємо, до старту Олімпіади у Ванкувері залишилося дещо менше місяця. Основні надії Україна покладає на збірні з біатлону, лижної гонки, санного спорту і фігурного катання.