Перебуваючи у Хмельницькій області, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко взяв участь в урочистому відкритті загальноосвітньої школи І—ІІ ступенів у селі Волиця Теофіпольського району.
На урочистостях Микола Томенко відзначив активну участь у відбудові цієї школи та загалом соціальної інфраструктури області голови Хмельницької обласної ради Івана Гладуняка і народного депутата з фракції БЮТ Василя Кравчука. «Так, як діє депутатський корпус та місцева влада на Хмельниччині, — це правильний підхід, оскільки йдеться про максимальне об’єднання коштів державних, місцевих та бізнесу для того, щоб активно відновлювати та покращувати соціальну інфраструктуру», — сказав він.
Виступаючи на урочистих заходах, Микола Томенко також поінформував, що урядом буде виконано постанову Кабінету Міністрів від 5 жовтня 2009 року про встановлення з 1 січня надбавки вчителям у розмірі 20 відсотків посадового окладу, незважаючи на те, що секретаріат Президента через прокуратуру всіляко намагається не допустити виконання цієї постанови, а місцеві чиновники знаходять різноманітні приводи, щоб її не виконувати. «Я впевнений, що уряд Юлії Тимошенко зробить усе, щоб із 1 січня вчителі отримали 20-відсоткову надбавку, як це й передбачено постановою Кабінету Міністрів», — наголосив М. Томенко.
Під час зустрічі з керівниками загальноосвітніх шкіл району Микола Томенко також презентував просвітницькі проекти фонду «Справедлива країна». Зокрема, він презентував диск «Слуханка для української малечі», який буде передано в кожний дошкільний освітньо-виховний заклад Хмельницької області. Микола Томенко повідомив, що цією презентацією продовжується реалізація спільного проекту фонду та Національної радіокомпанії України «Слуханка для української малечі». Він поінформував, що диск уже отримали дитячі садочки Житомирської та Рівненської областей, а також кілька районів столиці, та нагадав, що поступово цей диск зможуть безкоштовно отримати всі дошкільні освітньо-виховні заклади, яких в Україні налічується більше 15 тисяч.
Прес-служба М. Томенка.