Кримінальну справу проти директора одного з департаментів Дніпродзержинської міської ради, який завдав державі збитків майже на 5,5 мільйона гривень, уже направлено до суду. Як повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.
А все — через котли. Хоча для реконструкції котельні на лівобережжі міста потрібен був лише один новий котел. Встановити його замість старого мало ТОВ, з яким департамент уклав відповідну угоду, а проводилися роботи за кошти, виділені в якості субвенції з держбюджету. Коли чиновник підписував акт прийому-передачі та платіжні доручення на оплату, то, очевидно, й гадки не мав, що купує купу брухту. Річ у тім, що для транспортування котел розібрали, а, як виявилося, зібрати його можна тільки у заводських умовах. Крім того, він був далеко не новий, і, згідно з висновками експертів, використати можна лише окремі його елементи для поточного ремонту працюючих котлів. «Запасні деталі» обійшлися майже у 2,7 млн. грн. Однак директор департаменту вирішив довести справу до кінця і замовив ще один котел іншому підприємству. Історія повторилася і обійшлася державі ще дорожче: друга купа брухту коштувала майже 2,8 млн. грн.
Відповідатиме чиновник не тільки за свою нерозпорядливість, а й за злочинні дії: він незаконно склав та підписав акти прийому-передачі та платіжні доручення на оплату котлів. Тобто, крім підробки документів, провів ще й передоплату, чого, згідно з вимогами про використання субвенцій держбюджету, не мав права робити. До того ж частина державних коштів була використана не за цільовим призначенням.