Оперативники управління карного розшуку ГУМВСУ в Луганській області затримали банду шахраїв, які перебували в міжнародному розшуку. Правоохоронці звернули увагу, що зовнішність двох «співробітників міліції», які контролюють торгівлю на стихійних ринках області й ведуть активну боротьбу із самогоноварінням, збігаються із прикметами злочинців, яких розшукують у Росії. У ході слідства з’ясувалося, що приблизно місяць тому до районного центру Слов’яносербська прибули двоє молодих людей, громадян Російської Федерації. Обоє значилися в міжнародному розшуку за розбійні напади на території Росії. В Україні вони мали намір уникнути кримінальної відповідальності. Знайомий допоміг їм отримати фальшиві  паспорти, міліцейські посвідчення й розповів, як можна заробити грошей.
У першу чергу, шахраї сформували базу даних на майбутніх жертв — людей, які тайкома від міліції продавали самогон. У кожному населеному пункті вони попередньо з’ясовували адреси, де варять самогон і де його продають. Інформацію про майбутніх жертв їм надавали місцеві бомжі й алкоголіки. Маючи точну інформацію, злочинці починали діяти. Спочатку вони посилали до самогонника так званого закупного, який розплачувався нібито «міченими» купюрами. Як тільки покупець йшов, на порозі будинку з’являлися солідні чоловіки в білих сорочках з папками. Гості представлялися міліціонерами й заявляли самогонникові, що прийшли разом із «понятими» робити обшук і вилучати самогонний апарат з готовою продукцією. При цьому вони вимагали добровільно пред’явити їм всі гроші, які є в будинку. Шахраї робили вигляд, що складають «протоколи» вилучення грошей і самогонного апарата, а за той час, поки хазяїн збирав гроші, викрадали дорогі речі.
На стихійних ринках об’єктами перевірки псевдоміліціонерів були також дрібні реалізатори саморобної алкогольної продукції. Якщо останні не могли пред’явити ні сертифіката якості, ні інших якихось документів, шахраї вилучали їхній товар і виторг. Як пізніше з’ясували оперативники, до складу банди входило близько десяти чоловік.
Операція з затримки здійснювалася силами декількох груп захоплення. Першим у Луганську був затриманий водій автомобіля, на якому шахраї пересувалися по області й вивозили з ринків награбоване. Після був нанесений візит безпосередньо на «базу» шахраїв, розташовану в Слов’яносербську. У цей час порушено шість кримінальних справ і матеріали на сім нових уже направлені в прокуратуру.