Сім сімей інвалідів Луганської області отримали спеціалізовані автомобілі «Славута». Цього разу ключі від машин вручили членам сімей, які складаються з двох і більше інвалідів загального захворювання, інвалідів з дитинства та тих, чий стан здоров’я пов’язаний з роботами з ліквідації аварії на ЧАЕС.
Кожне авто модифіковано відповідно до індивідуальних потреб нових власників. Так, легковий автомобіль для керування людиною зі здоровими руками й ураженням однієї ноги отримав Петро Петренко з Троїцького, а машини для керування людиною з ураженням обох ніг — Микола Суряднов із Свердловська, Вадим Бєлогуров з Ровеньок та Надія Москаленко зі Старобільська.
Варто, однак, додати, що кількість автомобілів, які виділив Луганській області Кабінет Міністрів, не вирішує загальної проблеми щодо вільного пересування людей з обмеженими фізичними можливостями регіону. Зокрема, у черзі на отримання спецавтотранспорту в області сьогодні стоїть 3 тис. 864 інваліди різних категорій, з яких право на позачергове отримання авто мають 570 чоловік.