Міністерство охорони здоров’я України затвердило план заходів щодо проведення вакцинації населення проти сезонного й пандемічного грипу. Відповідний наказ МОЗ № 926 від 7 грудня 2009 року розміщено на офіційному сайті міністерства.
Згідно з документом протягом місяця з моменту надходження вакцини у відповідні лікувальні заклади низці чиновників доручили забезпечити проведення у встановленому порядку вакцинації співробітників охорони здоров’я незалежно від відомчої підпорядкованості й форм власності.
За наявності необхідної кількості вакцини рекомендовано вакцинувати вагітних жінок, дітей старше 6 місяців з одним хронічним захворюванням, групи ризику за станом здоров’я (хворі на цукровий діабет, хронічний бронхіт, бронхіальну астму, ожиріння, серцево-судинні захворювання, онкологічні захворювання, хворі з імунодефіцитним станом).
Крім того, вакцинуватимуть групи професійного ризику (співробітники комунальних служб, правоохоронних органів, освіти, військовослужбовці), студентів 5 і 6 курсів медичних вузів ІІІ—ІV рівнів акредитації, дітей і дорослих, які перебувають на утриманні в інтернатних закладах закритого типу. Також вакцинацію рекомендовано робити здоровим дорослим віком від 18 років і старше.