Тема наближення виборів глави держави не оминула й урядового засідання. Зокрема, відкидаючи звинувачення у недофінансування виборчої кампанії, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зазначила, що уряд профінансував її у повному обсязі.
«Уряд так, як це і передбачено кошторисами, бюджетом, повністю профінансував виборчу кампанію Президента. Ми і далі будемо день у день, без затримок, в повному обсязі фінансувати виборчу кампанію», — наголосила Юлія Тимошенко.
Водночас прем'єр зауважила, що КМ фінансує чесні, прозорі, демократичні вибори, а не «масштабну фальсифікацію, яка зараз готується». Саме тому, за словами Ю. Тимошенко, уряд звернеться до міжнародних організацій з проханням протидіяти можливим фальсифікаціям під час виборів Президента. Вона доручила віце-прем’єр-міністру Григорію Немирі та міністру закордонних справ Петру Порошенку «негайно вийти на представництво ОБСЄ в Україні з проханням термінового втручання в цей процес», — повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.
Одним із можливих способів фальсифікацій, за словами Юлії Тимошенко, є голосування на дому без документального підтвердження стану здоров'я виборця та внесення незареєстрованих осіб до реєстру виборців у день голосування.
Непокоїть прем'єра й те, що ЦВК через позицію частини її членів не дозволила більш як двом тисячам міжнародних спостерігачів виконувати свою роботу під час виборів. У зв'язку з цим, вона доручила Григорію Немирі і Петру Порошенку проаналізувати вітчизняні виборчі нормативні акти, щоб знайти можливість спостерігачам працювати.
Прем'єр-міністр також звернулася до Президента України терміново відреагувати на порушення виборчого законодавства, «поки ще країна не втратила останні ознаки обличчя цивілізованої і демократичної країни». Водночас глава уряду закликала керівників дипломатичних представництв в Україні проаналізувати ситуацію в нашій країні і доповісти про це урядам своїх країн. Також вона відзначила, що ЗМІ зобов'язані об'єктивно висвітлювати всі факти зловживань під час виборчого процесу.
Крім того, на своєму засіданні урядовці розглянули низку законопроектів. Зокрема, стратегію національної екологічної політики України на період до 2020 року та внесення змін до Закону «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу», а також питання надання громадянам квартир, що придбані Державною іпотечною установою. Водночас уряд мав ухвалити постанову про затвердження програми розвитку державної системи використання повітряного простору України на 2010—2014 роки.