Після оголошення перерви в роботі позачергового пленарного засідання до наступного ранку, Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович на брифінгу визнав день у парламенті безрезультатним. «У черговий раз ми переконалися в тому, що Кабінет Міністрів ігнорує українські закони, не спирається на парламентську більшість, не виконує постанову Верховної Ради, не вносить проект закону про державний бюджет на поточний рік, — сказав він. — Звичайно, не було нам чого розглядати. Щодо другого питання була більш предметна розмова».
Коментуючи звернення Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до світової спільноти з проханням відстежити ситуацію в Україні та її заяву про те, що Партія регіонів сприяє фальсифікації результатів виборів і що свідченням цього є нерозгляд питання про внесення змін до закону про вибори Президента, яке зініціювала фракція БЮТ при скликанні позачергового засідання, Перший заступник глави парламенту звернув увагу на таке.
Відповідно до чинного закону, який розроблявся спільно фахівцями з фракцій БЮТ, ПР та «НУ—НС» і щодо якого тричі цими ж фракціями було подолано вето, створено систему контролю на кожному етапі підготовки до президентських виборів, щоб волевиявлення виборців було захищеним. «Сьогоднішні намагання змінити за чотири дні до голосування правила роботи комісій та голосування — це лише спроба зробити хаос і, можливо, щось на цьому заробити, — вважає 
О. Лавринович. — Це не має ніякого практичного значення». Перший заступник Голови Верховної Ради повідомив, що сьогодні, 14 січня, позачергове засідання парламенту буде продовжено відповідно до оголошеного порядку денного.
Водночас перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін на брифінгу заявив, що його політична сила наполягатиме на розгляді законо-
проекту про внесення змін до закону про вибори Президента. А якщо вимоги фракції не буде задоволено, фракція БЮТ не працюватиме за порядком денним, складеним Партією регіонів, та не братиме участі в голосуванні. «Сьогодні парламент не склав іспит на недопущення фальсифікації виборів», — стверджував політик.