Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин відвідав з робочим візитом Чернігів.
Він провів зустрічі з представниками Чернігівської обласної ради, місцевими журналістами. У першій половині дня політик побував на акціонерному товаристві закритого типу «Ритм», яке є провідним переробником м’ясної сировини у регіоні. Колектив цього підприємства працює злагоджено, ритмічно, поставляючи у торгові заклади якісні ковбаси. Крім цього, АЗТК «Ритм» є також і експортером м’ясних виробів за кордон.
Володимир Литвин позитивно оцінив діяльність «Ритму», насамперед його орієнтири на вітчизняну сировину. На його думку, саме завдяки таким переробникам підтримуються і заохочується виробництво сільгосппродукції на селі. У той же час Голова Верховної Ради шкодує, що і досі в Україну ввозяться у необмеженій кількості дешеві заморожені туші 35-річної давності з Бразилії та інших країн. Вони переробляються на вітчизняних м’ясокомбінатах, і немає ніякої гарантії про справжню їхню якість.
Директор АЗТК «Ритм» Олександр Кириченко (на знімку — праворуч від В. Литвина) ознайомив В. Литвина з роботою цехів, новітнього обладнання холодильних камер, а також продемонстрував зразки виготовленої продукції.
У актовому залі підприємства відбулася зустріч Голови Верховної Ради із колективом АЗТК «Ритм».
— Уся біда нинішньої ситуації у тому, що провідні політичні сили, які прагнуть змінити Конституцію, живуть за власними законами, — сказав він. — Ті, хто кажуть, що вона погана, насамперед самі не хочуть її виконувати. Через те у нас п’ять років лихоманить, бо ніхто не дотримується раніше прийнятих рішень. Замість цього йдуть домовленості між собою, розподіл влади.
На його переконання, небезпечно міркувати так, що, мовляв, прийде новий Президент і зробить усе.
— Він повинен передусім забезпечити стабільність, діалог, стати серцевиною для усіх гілок влади, — наголосив глава парламенту. — Тоді Україна буде працювати, а не конфронтувати.
Голова Верховної Ради, відповідаючи на запитання чернігівців, торкнувся й питань підвищення рівня середніх зарплат. Він вбачає у цьому один з головних чинників, що стимулюватимуть економіку. На його думку, аби збільшити виробництво сільгосппродукції на селі, треба селянам зараховувати трудовий стаж за певну кількість вирощеної худоби тощо. Політик вважає спекулятивними заяви про нібито виплату найближчим часом грошових заощаджень радянських часів. Разом з тим В. Литвин переконаний, що є шляхи вирішення цієї проблеми через механізми зарахування їх особливо нужденним, зокрема при лікуванні, навчанні, оплаті комунальних послуг тощо.
 
Чернігів.
Фото автора.