Блок Литвина домагатиметься скасування продажу Одеської кіностудії
Голова Верховної Ради Володимир Литвин відвідав Одеську кіностудію, котру, відповідно до рішення Фонду держмайна України, буде виставлено на продаж цього року. На Одеську кіностудію глава парламенту прибув на прохання трудового колективу.
— Підготовлено проект постанови Верховної Ради, який зобов’яже Кабінет Міністрів не провадити будь-які дії з продажу кіностудії, — заявив Володимир Михайлович на зустрічі із творчими й технічними співробітниками кіностудії.
За його словами, існуючі проекти цього закону потребують «реального, уважного й пильного аналізу». Крім того, законопроект «Про кіно» має враховувати інтереси країни, а не бачення окремими людьми від кіно свого місця в цьому процесі.
— Й питання найголовнше: це право на інтелектуальну власність, сьогодні практично відібране в людей, які створювали унікальні шедеври. Для початку, якщо вдасться реалізувати зазначені позиції, цього буде достатньо, щоб зберегти статус-кво кіностудії.
Зрозуміло, держава має підтримувати розвиток кінематографа. Не кажучи вже про те, що за рахунок прибутку від виробництва фільмів у минулі роки не тільки розвивалося кіно, а й фінансувалося утворення й охорона здоров’я, сказав Володимир Литвин.
Довідка «Голосу України»: Одеська кіностудія створена 1919 року. Наприкінці грудня 2009 року ФДМУ вирішив виставити на продаж 50,01% акцій ЗАТ «Одеська кіностудія», що перебувають у держвласності. Номінальна вартість держпакета акцій кіностудії становить 31 мільйон 80 тисяч гривень. Територія на морському березі, що її займає кіностудія, дорівнює 7,7 гектара.
 
Одеса.