Партія регіонів зацікавлена в тому, щоб вибори в Україні були вільними та чесними. Про це заявили на прес-конференції на тему «Чесні вибори під загрозою: тиск на конституційні органи влади, використання адмінресурсу, правопорушення у медіа-сфері» народні депутати Юрій Мірошниченко і Олена Бондаренко.
Нині, наголосив Юрій Мірошниченко, існують загрози, що можуть спричинити викривлення волі виборців або скасування результатів виборів як таких. Тому у рамках програми «Чесні вибори» регіонали реалізуватимуть проект «Правовий моніторинг виборчої кампанії», результатом втілення якого буде оприлюднення звітів про порушення виборчого законодавства на щотижневих прес-конференціях.
А серед загроз Юрій Мірошниченко назвав насамперед створення штучних підстав для скасування виборів. «Але зараз ми маємо звернення Президента до Конституційного Суду. Тож загроза пов’язана з тим, що деякі положення закону про вибори народних депутатів пропонується визнати неконституційними», — зазначив він.
Наслідками такої загрози, за його словами, може стати реалізація сценарію, відповідно до якого Конституційний Суд визнає неконституційними окремі положення закону про вибори.
У свою чергу, Олена Бондаренко повідомила, що на даний момент Партія регіонів зафіксувала такі порушення: тиск на Центральну виборчу комісію; тиск на уряд та спроби його дискредитації; упередженість представників Феміди, тиск на судову систему; застосування адмінресурсу; перешкоджання роботі ЗМІ; «чорний PR» тощо. Так, біло-сині, як повідомляє їхня прес-служба, вже зафіксували 1276 порушень виборчого законодавства.