Російський письменник Максим Брежнєв презентував у Дніпропетровську свою книгу про міністра внутрішніх справ СРСР і вірного друга Леоніда Брежнєва — Миколу Щолокова.
Автор запевняє, що написав першу правдиву біографію цієї людини, яку незаслужено виставляли в негативному світлі. «Ті, хто знав міністра особисто, й зараз говорять про нього як про талановитого керівника й щиру людину», — каже він.
Презентація книжки в Дніпропетровську не випадкова: тут Микола Щолоков закінчив металургійний інститут, працював на заводах, сформувався як керівник і управлінець: у 28 років став першим секретарем Красногвардійського райкому партії, а у двадцять дев’ять, за три роки до війни, — головою Дніпропетровського міськвиконкому. Тоді ж і познайомився з Леонідом Брежнєвим, майбутнім генеральним секретарем ЦК КПРС. У 1966—1982 роках Щолоков керував Міністерством внутрішніх справ СРСР.
У Максима Брежнєва був ще один привід привезти свій твір до Дніпропетровська: зібрати матеріал йому допомагав нинішній начальник міліції Дніпропетровської області Анатолій Науменко, який, за словами автора книжки, багато зробив для реабілітації імені Щолокова. Зокрема, коли очолював Луганське обласне управління МВС, у місті Стаханові відкрив музей Щолокова.
У планах Максима Брежнєва — книга про його відомого однофамільця (з Леонідом Брежнєвим він не має родинних зв’язків), про феномен дніпропетровської команди, яка упродовж майже двох десятиліть керувала великою країною.