Чотирнадцять картин наших земляків і чотири — митців зі Львова та Черкас виставлено в Запорізькому художньому музеї. Всі полотна присвячені нашому краю. Відвідувачів дивує романтичний «Ранок на «Запоріжсталі» Анатолія Фоміна і захоплюють могутні ритми «Дніпрогесу» Григорія Соколенка. Неподалік експонуються аж два козаки Мамаї. Одного написав запоріжець Володимир Форостецький, а другий приїхав із Парижа. Його створив художник-емігрант Омелян Мазурик.

На виставці є й свіжі роботи — приміром, «Та повстане свята правда» Анатолія Скрипки й твори, що давно стали символом краю: як-от «За синє море» (1964) Володимира Коробова, де зображені острів Хортиця та запорозькі чайки.
— Ідея виникла, коли я взяла «Енциклопедію Запорізької області» і побачила там репродукції десяти робіт із наших фондів, — розповідає директор художнього музею Галина Борисова. — Енциклопедію видали до 70-річчя області, це навело на думку підготувати до ювілею виставку з фондів нашого музею. Через ремонт приміщення у нас це лише друга в нинішньому році експозиція. Вона невелика, хоч у зібранні маємо дуже багато творів, присвячених Запорізькому краю. А загалом у цьому році колекцію художнього музею поповнили майже двісті полотен.
Останній такий подарунок отримано просто під час відкриття виставки. Вечірній пейзаж проспекту Металургів випадково потрапив до рук мистецтвознавців, і вони умовили дочку Володимира Коробова, художницю Наталію Коробову, передати чарівну картину в музей.

Запоріжжя.