Відкриває двері оновлена глядацька зала в Палаці культури імені Куйбишева в Донецьку. На її ремонт витрачено понад два мільйони гривень. Менш ніж за півроку тут замінили механізми сцени, освітлення, звук, електрику, по-новому оздобили стіни і стелю. 
Комфортну температуру в глядацькій залі підтримуватиме підлога з підігрівом. Палац культури імені Куйбишева — один із об’єктів, переданих свого часу вугільними підприємствами на баланс місцевої влади. У міськраді мають намір «осучаснити» всі такі палаци. Тим паче, що розташовані вони на околицях міста, де інших вогнищ культури, як правило, немає.
«До нас їздять на заняття не лише мешканці району, а навіть із сусідньої Макіївки, — каже директор палацу Оксана Максименко (на знімку). — Адже тут працюють відомі колективи, зокрема ансамбль народного танцю «Угольок», який першим у Донецьку отримав звання народного. Таке само звання має і вокальний жіночий ансамбль «Шахтарочка». Більш як 120 дітей займаються у зразковому колективі — ізостудії «Різнокольорові фарби». Поруч розташоване обласне училище культури, з яким ми тісно співпрацюємо».
Гуртки та студії відвідують діти й дорослі — від 3 до 70 років. Змінюються й уподобання відвідувачів: наприклад, нещодавно в палаці відкрито студію ірландського танцю. Зараз у палаці готуються до новорічних свят. Директор каже, що до оновленої зали не соромно буде запрошувати професійних артистів драми, опери та балету, щоб дітлахи з донецької околиці долучалися до мистецтва.
 
Фото автора.