Колишній настоятель храму Святого Великомученика Дмитрія Солунського у селі Стадниця неподалік від Вінниці вдарив у груди єпископа Вінницького і Брацлавського УПЦ Київського патріархату Онуфрія, коли той здійснив пастирський візит до храму. Єпископ упав на підлогу, вдарився головою, у нього з носа потекла кров. Віруючі викликали міліцію.
У єпархії УПЦ Київського патріархату причину інциденту пояснили тим, що колишній настоятель храму «спокусився злим духом і не знайшов нічого іншого, як застосувати силу до єпископа, коли зрозумів, що його викрили привселюдно». Перед тим, уточнили в єпархії, священику вручили заборону на священослужіння. Натомість він намагався перевести релігійну громаду під патронат іншої церкви, але отримав відсіч. Тоді почав збирати підписи про перехід до ще однієї церкви. Про все це єпископ повідомив пастві під час свого візиту до храму. Після чого колишній священик накинувся на нього з кулаками.
Сам владика Онуфрій говорить про те, що проблема не тільки у внутрішньому конфлікті. За його словами, йдеться про можливість виникнення в області міжконфесійного переділу, так званої релігійної «війни». Віруючих вводять в оману у тих випадках, коли священики не користуються довірою у своєї пастви. Це стає першим кроком до міжконфесійних конфліктів.
 
Вінницька область.