Футбол. Робоча група під головуванням екс-арбітра ФІФА Василя Мельничука, до складу якої також входять фахівці ФФУ, ПФЛ та Прем’єр-ліги, підготувала необхідні для створення і функціонування колегії арбітрів професіонального футболу документи. Нині проекти Статуту колегії, Регламенту та угоди про співпрацю перебувають на розгляді відповідних комітетів ФФУ.
— Попереду ще тривала робота з улагодження всіх робочих моментів між сторонами. Насамперед з Комітетом арбітрів ФФУ, — зазначив учасник робочої групи, менеджер департаменту організації та проведення змагань Прем’єр-ліги, арбітр ФІФА Петро Іванов. — Як на мене, за сприятливих умов новій організації буде до снаги розпочати свою роботу, тобто арбітраж, уже у весняній частині нинішнього чемпіонату України.
На адресу Федерації футболу України було направлено два варіанти документів. Національна асоціація має дати свою оцінку підготовленим матеріалам. У разі погодження ключових моментів щодо створення колегії арбітрів робоча група збереться вже найближчим часом для підготовки фінальної версії всіх статутних документів.


* * *


Позавчора у Кривому Розі футболістам ФК «Кривбас» представили нового тренера — Юрія Максимова, котрий, як відомо, донедавно очолював київську «Оболонь».
У планах підготовки команди до весняної частини чемпіонату — три навчально-тренувальні збори. Перший із них має розпочатись вже завтра, коли «Кривбас» вилетить до Туреччини, повідомляє офіційнийясайт клубу.


* * *


Кубок Африки. Ангола. 1-й тур. Група A. Ангола — Малі. 4:4. Малаві — Алжир. 3:0. Група B. Кот-д’Івуар — Буркіна-Фасо. 0:0.
Керівництво Конфедерації футболу Африки офіційно підтвердило факт зняття збірної Того з турніру Кубка Африки. Тоголезці, які повернулися на батьківщину через траур, були дискваліфіковані. Нагадаємо, що автобус команди обстріляли невідомі. Є жертви і поранені. Отже, боротьбу у групі В вестимуть три команди — Гана, Кот-д’Івуар і Буркіна-Фасо.
Футзал. Львів. Товариський матч. Україна — Польща. 4:2. Голи: Чепорнюк, 2, 4, Легчанов, 19, Іванов, 20 — Стоніна, 32, Олєйнічак, 40.
Бокс. Чемпіону світу з боксу за версією WBA Девіду Гею краще не проводити бій проти Віталія Кличка. Так вважає співвітчизник Гея, 36-річний британський боксер Денні Вільямс, якого Кличко-старший переміг технічним нокаутом 2004 року.
«Що довше не буде бою Кличко—Гей, то краще для самого Девіда. Судячи з поведінки Кличка, йому нині не до Гея, що для Девіда є найліпшим варіантом розвитку подій», — цитує Вільямса The Sun.
Як відомо, Гей, великий любитель побалакати, регулярно заявляє про свій намір відібрати чемпіонські титули спочатку у старшого Кличка, а потім і в молодшого.


Підготувала Світлана ГРУШКО.