Три мільйони тонн щебеню фракцій європейських стандартів виготовлятимуть на новому дробильно-сортувальному заводі, введеному в експлуатацію у ВАТ «Демидівський гранітний кар’єр», що у Жмеринському районі Вінниччини.
Перші вагони зі щебенем відправили до Львова для спорудження тамтешнього аеропорту за програмою Євро-2012. Про це нагадує плакат на тепловозі вантажного потяга: «На Львів, до Євро-2012».
— Замовлення львів’ян є одним з найбільших для підприємства, — каже його керівник Олег Пізня. — Відвантажуємо щебінь декількох фракцій. Отримуємо таку продукцію завдяки сучасному обладнанню, яке ми закупили у Польщі, Словенії, Фінляндії та Франції. — Попитом у будівельників користується також відсів і пісок, цю продукцію теж видаватиме на-гора підприємство.
— Трохи більше року знадобилося для введення в дію нового виробництва. Якби не вітчизняні інвестори, ми б не змогли втілити в життя свій задум, — каже керівник проекту Володимир Майстришин. Усі роботи виконували також робітники вітчизняних підприємств.