Футбол. Позавчора донецький «Шахтар» повернувся з відпустки і зібрався на своїй тренувальній базі в Кірші, — повідомила прес-служба клубу. Це воротарі — П’ятов, Худжамов, Вірт; оборонці — Кучер, Шевчук, Левандовський, Рац, Іщенко, Чижов, Ракицький, Леонардо; півоборонці — Гюбшман, Дуляй, Фернандіньо, Жадсон, Ілсіньо, Кобін, Гай, Вілліан, Кравченко, Полянський, Срна, Тейшейра; нападники — Адріано, Гладкий, Фомін, Віценець.
На період з 10 по 17 січня для команди заплановано в основному по два тренування на день. 18 січня вона вирушить на свій перший збір до Туреччини. В Анталії заплановано п’ять контрольних матчів.
18 січня — з «Касімпасаспором» (Туреччина, Стамбул); 20 січня — «Рекреативо» (Ангола, Ліболо); 22 січня — «Спартаком» (Росія, Нальчик); 24 січня — «Динамо» (Грузія, Тбілісі); 26 січня — «Віслою» (Польща, Краків).
До Донецька «гірники» повернуться або 27, або 28 січня. Потім вилетять до Іспанії для участі в турнірі «Копа дель Соль». У Марбельї донецька команда може опинитися 1 лютого. Крім донеччан, у змаганнях участь братимуть ще сім команд: шведські «Кальмар» і «Ельфсборг», норвезькі «Мельде» і «Русенборг», данські «Копенгаген» та «Оденсе» і московський ЦСКА.
Наші виступають у синій групі. Якщо посядуть перше місце, то зійдуться у фіналі з кращою командою червоної групи. Володарю «Копа дель Соль» дістанеться ще й грошова винагорода у два мільйони шведських крон.
3 лютого «Шахтар» зустрінеться з «Мельде», 5 лютого — з «Копенгагеном», 8 лютого — з «Кальмаром».
Після завершення турніру донецька команда здійснить переліт до Лондона на першу зустріч 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Фулгема». До речі, цей клуб, на відміну від українського, має регулярну ігрову практику. На минулому тижні «Фулгем» зіграв матч в англійській прем’єр-лізі. «Сток Сіті» — «Фулгем». 3:2. Голи: Тунджай, 12, Файє, 33, Сідібе, 37 — Дафф, 61, Демпсі, 85. «Фулгем»: Шварцер, Келлі, Гангеланд (Смоллінг, 46), Гьюз, Конческі, Бейрд, Мерфі, Дафф, Гера, Джонсон (Невланд, 82), Замору (Демпсі, 54).