8 січня заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко відвідав Черкаську та Полтавську області, де як голова організаційного громадського комітету з відзначення 75-річчя Василя Симоненка взяв участь у святкових заходах з нагоди дня народження поета.
Під час заходів М. Томенко розкритикував владу за неналежний рівень відзначення 75-річчя з дня народження видатного українського поета. «Незважаючи на те, що відповідні владні інститути певним чином не відреагували на сьогоднішню дату, громадський організаційний комітет спільно з Черкаською обласною радою та Лубенської районною радою Полтавської області запланували та провели цілу низку заходів, приурочених до ювілею поета», — сказав він.
Заступник глави парламенту нагадав, що за радянських часів В. Симоненко був одним із найпопулярніших народних поетів, вірші якого забороняла цензура, але які переписувалися, і їх знали всі. 
М. Томенко також називав ганебним той факт, що 8 січня про народження видатного українського поета навіть не згадали деякі засоби масової інформації. Наприклад, Перший Національний телеканал розповів у новинах про 75-річчя Елвіса Преслі та жодним словом не згадав про Василя Симоненка.
Водночас заступник Голови Верховної Ради відзначив активну позицію Лубенської районної ради Полтавської області, завдяки якій на високому рівні було проведено заходи з відзначення дня народження поета там, де він народився та провів дитинство. Так, у школі села Тарандинці, де навчався В. Симоненко, відбулося вручення обласної літературно-мистецької премії імені видатного земляка. Крім того, М. Томенко повідомив, що Черкаська обласна рада відремонтувала будинок редакції газети «Черкаський край», де розпочинав свою журналістську діяльність В. Симоненко, та встановила на ньому меморіальну дошку з написом, що був його своєрідним кредо: «Я хочу правді бути вічним другом і ворогом одвічним злу». А в Черкаському національному університеті відбулися «Симоненківські читання».
Прес-служба заступника Голови Верховної Ради України.