Нарешті скінчилися довгі новорічні та різдвяні свята. Народ трохи втомився від цих зимових канікул. Окрім подарунків, салату олів’є та шампанського, декому вони принесли й неприємні сюрпризи — традиційні і не зовсім.
Пізно ввечері 1 січня мені зателефонував знайомий. Якось дуже обережно спитав: чи все гаразд? Порадив не хвилюватися. Мовляв, мій чоловік потрапив за якусь бійку до міліції, справи кепські, йому «світить» строк, але якщо заплатити три тисячі гривень —відпустять. Половина суми вже є, а решту знайомий має зараз переказати на скриню «веб-мані» (через Інтернет), і все буде добре. Все це нібито розповів йому мій чоловік, якому дали з чужої мобілки зробити дзвінок другу і попросити про допомогу.
Розповідь слухала, сидячи на кухні навпроти чоловіка, який, нічого не підозрюючи про власні пригоди, мирно пив чай.
— Твій сам мені зателефонував, — продовжував розповідати деталі знайомий-рятівник. —Точніше, голос дуже був схожий. Я спитав: Льошо, це ти? Той підтвердив. Навіть продиктував номер телефону слідчого. А той назвав номер рахунку, на який маю переказати гроші...
Здається, це був невеселий жарт Діда Мороза. Хтось у такий спосіб вирішив заробити. І, напевно, ошукав не одну людину, яка, почувши про біду товариша, кидалася допомогти, не перевіряючи достовірність інформації. Бо після новорічної ночі та святкового похмілля не всі могли адекватно реагувати на таке ноу-хау сучасного Остапа Бендера. Отож пильнуйте! Не залишайте шанс шахраям вас обдурити. Бо міліція у такому випадку «добровільного прощання із грошима» навряд чи вам допоможе.
Хоча стражі порядку навіть у свята на роботі. Як повідомляє з Івано-Франківська наш власний кореспондент Дарина НАЗАРЧУК, протягом Різдва в органи внутрішніх справ Прикарпаття надійшло 106 повідомлень і заяв про скоєння злочинів. Серед них — одне вбивство, одне згвалтування, 27 випадків заподіяння різного роду тілесних ушкоджень та 21 крадіжка. Зокрема, у Долинському районі міліціонери розкрили крадіжку з крамниці. Як з’ясувалося, кілька десятків пляшок вино-горілчаних виробів зі складу крамниці напередодні Різдва викрав 19-річний житель району, який у цьому торговельному закладі проходив стажування...
Не відпочивали на свята й медики. Цими днями хірурги Алушти зробили унікальну операцію на серці. За словами головного лікаря Центральної міської лікарні Сергія Бобильова, рятували місцевого мешканця, який отримав ножове поранення серця під час побутової сварки. Люди в білих халатах подарували чоловікові друге життя, передає з Криму наш власний кореспондент Георгій ВЕРВЕС.
Рішучі дії майора міліції Анатолія Дрозда врятували життя 23-річній жінці, яку затисло в автомобілі після аварії, повідомляє з Хмельницького наш власний кореспондент Ірина КОЗАК. Міліціонер випадково опинився на місці зіткнення трьох машин. Автівки, у кожній з яких було багато пасажирів, зім’яло, наче паперові. Почалась паніка. Молода жінка, яка сиділа попереду в одному з автомобілів, була непритомна. Коли її звільнили з металевої пастки, побачили, що одна нога пасажирки — у гіпсі. Від сильного удару потерпіла заковтнула язик і могла задихнутися. Правоохоронець почав робити дівчині штучне дихання та непрямий масаж серця, чим і врятував їй життя.
Минулої неділі вранці на 340-му кілометрі автотраси Харків—Сімферополь мікроавтобус «Мерседес», де перебувало сім пасажирів, з’їхав у кювет і перекинувся. У результаті аварії трьох осіб травмовано. Усі пасажири та водій вибралися з розбитого мікроавтобуса самотужки, а рятувальники відключили акумулятор, щоб запобігти короткому замиканню та пожежі, передає із Запорізької області наш власний кореспондент Микола МАНЬКО.