Нині Кабінет Міністрів відверто саботує бюджетний процес, заявив на вчорашній прес-конференції народний депутат від Партії регіонів Михайло Папієв. На думку парламентарія, уряд планує зберегти ручне управління державними коштами і не виконувати закон про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.
Сьогодні кожен пенсіонер недоотримує від 150 до 300 грн. «Урядовці розказують, що не можуть виплачувати пенсії у розмірах, встановлених законом, у зв’язку з неприйняттям закону про державний бюджет на 2010 рік. Це неправда. Тому що бюджет Пенсійного фонду є автономним і абсолютно не пов’язаний з державним бюджетом України», — зазначив Михайло Папієв. Він розповів, що нині майже 15 мільйонів громадян не отримують соціальні допомоги, пенсії та зарплати в розмірах, передбачених законом.
У свою чергу народний депутат Ксенія Ляпіна зазначила, що такого в світі ще не було, щоб уряд недоплачував пенсії і водночас звітував про великі досягнення. «Ми йдемо до серйозного випробування. Тому що фактично збільшується державний борг, зменшуються золотовалютні резерви, немає закону про державний бюджет. Тобто уряд у ручному режимі розподіляє ті кошти, які має», — переконана вона. На думку народного депутата, в березні країна постане перед серйозною проблемою виходу з глибокої кризи.