Під час зимових свят Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідав столичний загальноосвітній дитячий будинок «Малятко».

 

Як водиться, гість прийшов не з порожніми руками (подарунки та оргтехніка). Але ж і діти підготували яскраві концертні номери. І також подарунок. Під керівництвом дизайнера Світлани Зозулі в рамках проекту «Піджак для майбутнього Президента» дівчата виготовили й оздобили стильну ділову річ. Його прикрашають сім символів.

Безкінечник: «Якщо хочеш змін у майбутньому, стань зміною в сьогоденні» — коментує автор цього символу Ліза. Мікросвіт: «Кожен із нас бажає жити у своєму комфортному мікросвіті, отже, можливість його створити», — вважає Роза. Тома прагне, щоб у країні поважали особистість та індивідуальність (на її символі один із чоловічків вирізняється). Оксана запропонувала знак пацифізму — вирішення конфліктів мирним шляхом. Тома за свободу вибору, отже, зробила стрілки (як у казці — ліворуч підеш, праворуч, прямо...). На думку Каті, яка додала в загальну картину ведмедика, в житті потрібен «здоровий пофігізм». Адже ведмідь має товсту шкіру, але при цьому діловий і нарядний. Наче зібрався кудись іти. Отже, має мету. Я також маю мету й іду до неї, незважаючи на те, що в країні повний бардак». Ось так! Колаж Емми закликає також іти до своєї мети, проте не по головах інших. І чекає від майбутніх керівників держави «поваги до інтересів тих, заради кого вони працюватимуть».

Не відстали в політсвідомості від старших дівчат і менші хлопці. Оточивши Голову Верховної Ради, по-чоловічому серйозно привіталися і повідомили, що їх також звати Володями. Найсміливіший додав: «Я тебе бачив у рекламі». Й довірливо обійняв старшого тезку. Інший сказав, що також хоче бути Президентом.

У кожного з них своя мрія. Але ж ці дні особливі, тож нехай збудеться найпотаємніше.

 

Фото автора.