Свято Нового року позаду. Цього разу справжня зимова погода дала можливість сповна відчути новорічний настрій. А ось як святкувати: на лижах чи ковзанах, у компанії друзів або з родиною, на вулиці чи за святковим столом — кожен обирав сам. У Києві тисячі чоловік, незважаючи на мороз, чекали настання 2010-го на головній площі міста — майдані Незалежності. Столичних мешканців та гостей розігрівали зірки шоу-бізнесу та політики. Перші — піснями та танцями, другі — запальними промовами.
На жаль, траплялися й нещасні випадки, пов’язані зі зловживанням алкоголем. Трагічно обірвалися новорічні свята для двох мешканців Донецька: чоловіки випали зі сходового майданчика восьмого поверху й розбилися на смерть. Обидва перебували у стані сильного алкогольного сп’яніння. Аналогічний випадок стався в Горлівці, де місцевий мешканець випав із четвертого поверху, повідомляє наш власний кореспондент у Донецькій області Ліна КУЩ.
А у Львові історичними кварталами міста до Нового року запустили «Чудо-поїзд». Проте ця ідея мало не дискредитувала себе, коли в ожеледицю кабіну водія розвернуло перпендикулярно до двох причіпних вагонів. Саме в цей час «Чудо-поїзд» перебував на особливо небезпечній ділянці маршруту — з’їжджав із вулиці, прилеглої до Високого замку, і ситуація могла завершитися трагічно, адже вагони були набиті туристами. Та, на щастя, водій впорався із керуванням, і гості Львова після кількох стресових хвилин опинилися у повній безпеці, передає наш власний кореспондент у Львівській області Ірина ЄГОРОВА.
По-іншому до новорічних свят ставляться в МНС. Тут вірять: якщо напередодні Різдва Христового прийти зі щедрим серцем до обездолених — доля сторицею віддячить. Тому рятувальники головного управління МНС України в Дніпропетровській області з подарунками відвідали підшефні дитячі будинки.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА, Андрія НЕСТЕРЕНКА, Олександра ПРОКОПЕНКА (Укрінформ).