Затримали довірену особу кандидата. Незаконно?

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» звертається до Генеральної прокуратури України, МВС, СБУ та ЦВК з вимогою невідкладного реагування та розcлідування події, яка трапилась 1 січня 2010 року в Запоріжжі під час передвиборної зустрічі на підтримку кандидата на пост Президента Олега Тягнибока. ВО «Свобода» вимагає негайно притягнути до відповідальності осіб, причетних до нападу на учасників зібрання та незаконного затримання довіреної особи кандидата в Президенти, повідомляє офіційний сайт Олега Тягнибока.
Консолідація значно полегшить проведення першого туру
Віктор Ющенко переконаний в необхідності об’єднання демократичних сил на виборах Президента. Про це глава держави заявив під час зустрічі з представниками засобів масової інформації західних областей, повідомляє офіційний сайт Президента.
На його думку, консолідація навколо одного кандидата значно полегшить демократичним силам проведення першого туру виборів. Віктор Ющенко повідомив про те, що відповідні переговори ведуться на робочому рівні, і він так само бере в них участь через свого представника. Глава держави переконаний, що такі переговори будуть результативними. Він зазначив, що не менш важливим є і те, що доля виборів, зокрема першого туру, знаходиться в руках кожного, хто має право голосу. «В цих умовах найкраще, найпродуманіше апелювати до виборця», — сказав Президент.
Переговорів про об’єднання не було
Кандидат на пост Президента Анатолій Гриценко заявляє, що не веде з чинним главою держави Віктором Ющенком ніяких переговорів щодо підтримки єдиного кандидата від демократичних сил на виборах 17 січня. Про це він заявив в інтерв’ю УНІАН, коментуючи заяву Ющенка про завершальний етап перемовин на підтримку єдиного кандидата від демократичних сил на виборах. Анатолій Гриценко наголосив, що переговорів про об’єднання з ним і його штабом не було, немає і не буде. Водночас він уточнив: «В даному випадку кажу лише стосовно себе, адже моє прізвище уже вдруге прозвучало у відповідних заявах Віктора Ющенка».
Зрозуміти ідеї лідера
«Глава держави — це лідер. Неважливо, подобається він чи не подобається. Найважливіше — щоб його ідеї були сприйняті», — заявив кандидат на пост Президента Арсеній Яценюк під час зустрічі з викладачами та студентами Заліщицького аграрного коледжу в Тернопільській області, повідомляє офіційний сайт «Фронту змін».
«Я Україну в їхні лапи не віддам, хоча її міцно тримають обоє — і Тимошенко, і Янукович. Зубами, руками, ногами. Вони і вас, народ України, так само тримають, як заводи, гроші, банки, машини. Думайте. Я знаю, що ви мудрі і приймете розумне рішення», — наголосив кандидат на пост Президента.