Біатлон. В інтерв’ю сайту ФБУ Віта Семеренко — олімпійська чемпіонка Сочі — висловила здивування, що два члени збірної України вже отримали обіцяні за олімпійську перемогу квартири, а вони з сестрою Валентиною — ні.
— Але в червні прозвучала інформація, що на сесії Сумської обласної ради депутати виділили певну суму для покупки квартир вам з Валею у Сумах...
— Так, я теж читала про це, та ні грошей, ні житла ми так і не побачили. Я і не просила нічого, не вимагала. У мене просте запитання: чому двом дівчатам надали квартири в Києві, я підкреслюю, за «золото» на Олімпіаді, а мені та Валі не дали? Я дуже рада за дівчат, але ж ми всі бігли у тій гонці, і ми з Валею також зробили внесок у загальну перемогу.
Знаєте, у мене з дитинства підвищене, якесь загострене, почуття справедливості, тому я й говорю про це. Не тільки в цьому випадку. Я часто кажу про те, що вважаю неетичним, несправедливим, відкрито і в очі... Від цього і страждаю! Вважаю, якщо відзначати за заслуги, то всю команду.
На запитання про можливість зміни громадянства категорично заявляю: моя батьківщина — Україна. І не збираюся її залишати, незважаючи на всі труднощі та несправедливості.