Ванкувер, столиця XXІ зимових Олімпійських ігор і провінції Британська Колумбія, знаходиться на західному узбережжі Канади, восьме за величиною місто країни. 2005 року Ванкувер було визнано найкращим за якістю життя містом у світі.
Олімпіада відбудеться з 12 по 28 лютого у трьох містах — Ванкувері, Ричмонді (передмістя Ванкувера) та Вістлер-Блеккомбі (126 км від столиці Ігор). Ванкувер прийме фігурне катання, хокей і шорт-трек. Річмонд -фрістайл, ковзанярський спорт і сноуборд. Вістлер-Блеккомб — гірські лижі, бобслей, санний спорт, скелетон, лижні перегони, біатлон, стрибки з трампліна і двоєборство.
Мер Ванкувера Грегор Робертсон уже передав виконавчому керівникові Оргкомітету Ігор-2010 Джонові Фурлонгу ключі від Олімпійського селища. «Серце» головних зимових стартів розташувалося в мальовничому місці, на березі затоки. Багато років тому тут була промислова зона, але тепер на її місці зведено комплекс будинків, який відповідає найвищим світовим екологічним стандартам, — з дахами, які засаджені деревами, унікальною системою збереження енергії. На території селища сформовано інфраструктуру: від зручної транспортної розв’язки до численних ресторанів і магазинів. Учасники Ігор зможуть також скористатися послугами банку, пошти, поліклініки та кількох інтернет-кафе.
Перші мешканці з’являться в Олімпійському селищі наприкінці січня. Загалом очікується, що під час змагань Білої олімпіади-2010 тут будуть перебувати більш як 3000 спортсменів, тренерів і суддів. Але офіційно селище відкриє свої двері 4 лютого, за вісім днів до старту Ігор. А державний прапор української делегації урочисто замайорить 11 лютого.
Репортерська армада
12 січня 2010 року у Ванкувері відкриється головний прес-центр, який спочатку працюватиме за скороченою програмою — з 8.00 до 22.00, а вже 29 січня головна будівля для всіх ЗМІ перейде на цілодобовий режим роботи. В загальному залі прес-центру буде 600 робочих місць для журналістів і 128 — для фотокорів.
Як зазначають організатори, в конференц-залі на 450 місць здійснюватиметься послідовний переклад на сім мов (англійську, французьку, німецьку, російську, італійську, японську плюс одна мова, яка буде визначена залежно від складу учасників прес-конференцій).
Всього на XXІ зимовій Олімпіаді буде акредитовано 2800 пишучих і фотожурналістів, 2200 чоловік, які забезпечуватимуть телетрансляцію і майже 7 000 технічних співробітників — загалом 11 800 чоловік.
Наші надії
Багатьох прихильників спорту цікавить, на які нагороди претендуватимуть українські олімпійці. Слід зазначити, що наша країна ніколи не була фаворитом зимових Олімпіад. За час незалежності їх проводилося чотири. На рахунку українців лише одна золота медаль. 1994 року в Ліллегаммері (Норвегія) її завоювала фігуристка Оксана Баюл. 
Отож, і у Ванкувері ми вже за традицією можемо розраховувати на медалі в біатлоні та фігурному катанні. Покладаємо надії на пару фігуристів Тетяна Волосожар/Станіслав Морозов. У біатлоні можуть поборотися за місце на п’єдесталі сестри Семеренко, Олена Підгрушна, Оксана Хвостенко та Лілія Вайгіна-Єфремова.
Кандидатів від України на поїздку до Ванкувер 83. Але цей загін значно зменшиться. Остаточно імена тих, хто відправиться до Канаду назвуть 30 січня.
Склад майже визначився
За словами президента Федерації біатлону України Володимира Бринзака, на Олімпійських іграх наша країна буде представлена 11 спортовцями: 6 жінками та 5 чоловіками. У складі жіночої збірної до Канади гарантовано поїдуть сестри Віта і Валя Семеренко, Оксана Хвостенко, Олена Підгрушна та володарка бронзової медалі минулих зимових олімпійських стартів Лілія Вайгіна-Єфремова. У чоловіків місця у складі збірної вже забронювали Сергій Седнєв, Андрій Дериземля, В’ячеслав Деркач та Олександр Біланенко.

Першим стартом нового року стане етап Кубка світу в Обергофі (Німеччина), який триватиме з 4 по 10 січня. Наступний етап, який прийматиме німецький Руполдінг, синьо-жовта збірна пропустить. А вже 29 січня українські біатлоністи пририбудуть до Канади.