«Ми перемогли свинячий грип»

Навіть якщо до Нового року залишилося всього півдня, ще не пізно придбати деревце та святково його прикрасити. Цьогорічні тенденції ялинкової «моди» дають широкий простір для фантазії. Для новорічної красуні згодиться будь-який варіант: від дизайнерського шику до бюджетного, чи то кризового варіанту.
Ефект «засніженості» — на піку актуальності
Аби відповідати останнім тенденціям, новорічні прикраси для ялинки мають бути синіми, білими (або сріблястими), червоними та золотими. Сміливо додавайте білосніжних янголиків, сріблястий «дощик» і кульки, кажуть дизайнери.
Особливим «писком» моди цього року буде дерево із ефектом «засніженості» — все у прикрасах ніжних відтінків топленого молока. Не втрачає актуальності й колірний червоно-золотий тандем — тож золотими кульками на червоних стрічках не лише можна, а навіть потрібно прикрашати ялинку.
Також, радять фахівці, робіть помаранчево-чорні ялинки, під колір хазяїна Нового року, Тигра. Їх необов’язково фарбувати — можна купити балончик із аерозольною фарбою, що продається у будівельних супермаркетах. Але такий варіант підходить лише для дачного подвір’я, а для дерева у квартирі чи будинку згодиться й жовтогарячий та темний дощик.
Серед цьогорічних тенденцій — тематичні прикраси. Кульки із написом «Прощавай, кризо!» та «Ми перемогли свинячий грип», іграшкові снігуроньки та діди морози у марлевих пов’язках роблять на замовлення.
Якщо ж стандартні кульки та іграшки набридли, можна зробити прикраси власноруч — це вийде і дешевше, і оригінальніше. Крім того, Новий рік — час змін, тож чому б не почати їх з ялинки? Приміром, пошити помаранчево-чорних тигренят або інших звірів. Немає тканини — виріжте їх з картону чи паперу і розмалюйте. Найкраще, що до такої роботи можна залучити всю сім’ю.
Киянка Дана, приміром, вже кілька останніх років не купує нових іграшок — усі намагається робити сама:
— На спеціальних курсах навчать розмальовувати новорічні кульки. Можна «перевдягти» і старі: достатньо обгорнути їх красивою тканиною, спеціальним папером чи фольгою. Якщо немає часу або натхнення, згодяться навіть цукерки, бублики, горішки та маленькі м’які іграшки. Що ж стосується матеріалів, то можна використовувати усе, що є під руками.
Врешті-решт, як би ви не вирішили прикрасити новорічну ялинку, не варто забувати, що вона має передусім нести святковий настрій, тож і вибір прикрас, і сам процес оздоблення мають приносити задоволення.
А як у них?
Цікава тенденція помітна у Німеччині: тут на ялинку замість іграшок та «дощику» дехто вішає... комп’ютерні дискети. Щоправда, пишуть місцеві ЗМІ, скляні кульки також популярні. Тільки не звичайні, а зі справжнім золотим чи срібним покриттям. Звичайно, таке дороге задоволення можуть собі дозволити лише забезпечені німці.
А ось у Лондоні на піку популярності — «дерево суворої економії». Новорічну ялинку роблять із проволоки та пап’є-маше: вона зовсім не схожа на зелену красуню, та й, власне, на хвойне дерево. Як з’ясувалося, стовбур із голими гілками, який фарбують білим аерозолем та прикрашають пластиковими кульками та неяскравими лампочками, цьогоріч «прикрасить» домівки багатьох лондонців, нагадуючи про те, що рік, що минає, був нелегким.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.