Рік 2010-й проходитиме під управлінням Сонця — єдиної в нашій планетарній системі зірки. Без його тепла, без його енергетики не було б життя на нашій планеті. Тому і в астрології Сонце відповідає за тіло, життєві сили, відродження людини й усього сущого. Воно визначає характер людини та її здібності. Сприяє керівникам, правителям та урядям, виконавчим законодавчим органам.
Сонце управляє стихією Вогню, зодіакальним знаком Лева.
Кольори — золотавий, жовтогарячий, глибокий жовтий, пурпурний.
Метал року — золото.
Мінерали, дорогоцінні камені — діамант, карбункул, карнеол, тигрове око, рубін, яшма, гіацинт, сердолік.
Хобі року — доброчинність, театри, видовища, ігри, ралі, водні та колективні види спорту.
Сонце представляє особистість, его, волю, лідерство, успіх, чоловіче начало.
Життєві принципи — авторитет, пост, ранг, титул, гордість, марнославство, амбіції, самовпевненість, автократичність.
Анатомія — серце, верхня частина спини, ребра.
Головна чеснота — надія.
Порок — зарозумілість, марнославство.
Рік схиляє до активності в політичній і суспільній діяльності, кар’єризму, розрахунку та авторитаризму. Зросте роль адміністративних структур, особливо консервативних. А от реалізація свого его — Я — залежить від натиску, набутих навичок і підтримки начальства або хоча б депутата.
Рік гарний для закладання саду, облаштованості на новому місці, будівництва чогось капітального. Зберете непоганий врожай «сонячних» рослин і плодів: помідорів, цибулі, часнику (зелень), суниць, соняшнику, гарбузів, апельсинів, винограду, яблук, волоського горіха, щавлю, грибів-лисичок. Заготовляйте консерви й варення — будуть довго зберігатися.
Рік обіцяє стійку, суху, спекотну, без тенденцій до різких змін погоду. Весна без різких коливань температур із плавним наростанням тепла. Літо спекотне, можна сказати, пекуче й сухе. А от осінь — рання й мокра.
Початок року, хоча й припадає на період між двома затемненнями, не передвіщає негод. До 10 березня все повинно працювати на завершення раніше початого. Але до середини квітня затуманиться. З 25.04. по 13.11 Земля опиниться в зоні досить дисгармонійних космічних впливів. На політичній арені знову може заштормити. А в період з 20 травня по 1 жовтня може зненацька відбутися різка активізація агресивних та екстремістських сил, особливо в районі чисел: 23.05, 25.07, 16.08, 20.09.
У політичному житті країни ймовірні раптові несподіванки: обвинувачення, осуд. Оскільки тут втрутяться «важкі» планети, такі як Юпітер. На політичній арені — то місяць битв, конфронтацій, демонстрацій і мітингів, а то місяць примирень, пошуку компромісів, нової співдружності. Різко змінюватиметься роль і відповідальність керівників усіх рангів. Під загрозою можуть опинитися національні багатства й залишки досягнень. Негативні тенденції — на зразок «правий лише Я» — створять нову хвилю войовничого протистояння, особливо у верхніх ешелонах влади. Активізуються пошуки ворогів.
Порятунок потопаючого — справа суто особиста: актуальна саме цього року. Тільки ваші праця, вміння й досвід — запорука успіху. І будьте впевнені у своїх силах. Рік найбільш сприятливий для адвокатів, ювелірів, лікарів, місіонерів, творчих працівників науки, культури, журналістики. Досить активно виявлять себе або опиняться у сфері уваги виробництва предметів споживання, переробки сільськогосподарської продукції, все, пов’язане із забезпеченням дітей та освітою, з культурно-масовими розвагами й театрами. Погано буде рибництву, суднобудуванню та сільському господарству. Тому важко доведеться цього року коренеплодам і рослинам з пізніми строками дозрівання. Не вистачатиме вологи.
Прогноз за знаками Зодіаку
Овен
Головне завдання року — не претендувати на роль лідера-командира й не роздмухувати чвари. Партнери й так дивитимуться на вас криво, а часом і заздрісно. Новий бізнес-проект краще почати не раніше 
7 березня. І не плутайте романтичні пригоди із сердечними захопленнями. Середина року обіцяє проблиски щастя й подорожі.
Телець
Рік потребуватиме професійної спритності й точності. У другій його половині відчуєте потужний пресинг обставин, начальства або податкових служб. Тому запасіться терпінням, ліками й віддайтесь творчості на лоні природи. Потрібно буде виконати важкі зобов’язання й тому ви маєте стежити за своїм здоров’ям. 
Близнюки
Рік здасться вам складним, але ви потрапите на родюче «пасовище» у професійних справах. Практична кмітливість, твереза спостережливість і ділова хватка послужать вам гарну службу. Благі справи ведуть до впливового становища, зростання авторитету. Визначившись із конкретними завданнями, ви легко відшукаєте заступників і спонсорів. Наступний рік надасть вам рідкісні й незвичайні можливості з навчання «вищого пілотажу» або іншої корисної спеціалізації, а також змусить виявити свої кращі якості, блиснути знаннями й уміннями, розкрити скарбниці душі. 
Рак
Грядуть зміни. Конфлікт між сімейним і професійним обов’язком. І все заради хліба насущного. Як гальмо буде і пам’ять про минуле, і думи про майбутнє. Ви відчуєте міцний ґрунт під ногами завдяки зарубіжному вояжу, відрядженню, науковим досягненням. Остерігайтеся суперництва колег і заздрості «старих», особливо маленьких начальничків. Дуже перспективний рік для інтелектуальних і творчих працівників. Особливо сприятливий для всіх видів творчості «власними руками». 
Лев
Чудовий рік може скластися у вас. Сонце (ваш природний заступник) командує річним парадом обставин, звісно, з найбільшим зиском для вас. І Марс більш ніж активно наповнюватиме вас своєю енергетикою з 1 січня по 7 червня — напряму (перебуває в знаку), а потім по 14 вересня — через сприятливі аспекти. Пригод не уникнути.
Діва
Головне не промахнутися з діловими партнерами. Вибирайте професію не за престижем, а до снаги, партнерів не за капіталами або «прикидом», а за рівністю умов. Молоді люди мають шанс зустріти пару, а пари — обзавестися своїм кутком і господарством, серйозно стати на ноги.
Терези
Період випробувань домашнім ремонтом, підвищеними витратами на облаштування. Також має бути перевірка загартованості вашого духу й уміння відокремлювати зерно від полови. Дуже допоможуть ваші віртуозна дипломатичність і скрупульозність. Значні зміни будуть пов’язані зі службовою і професійною діяльністю. Тільки не треба брати на себе чужу відповідальність і підвищені зобов’язання.
Скорпіон
Багаті дарунки фортуни варто очікувати на творчій ниві, в коханні. Й акуратніше з податками й дотриманням законності, особливо із серпня. Як ніколи актуальним стане вміння чиношанування або роботи за лаштунками. Успішні будуть справи, пов’язані з біржею, внесками, вихованням, мистецтвом, сферою розваг. Досягнення в мистецтві, спорті.
Стрілець
Мабуть, це буде непоганий рік, багато чого виходитиме. Але якщо спрага пригод й амбітні проекти не закрутять голову, ви зможете адаптуватися і зберете врожай. Сподівання почнуть набувати форму плану. Щоправда, це може породити страх, придушити ініціативу, а це зовсім не потрібно. У вас нині чудові можливості продемонструвати досвід і знання — грамотно і розумно налаштувати колективний камертон на свій лад. Прокинеться дар уміння переконувати. А зміцнять становище інтуїтивне відчуття справедливості й відповідальності, та й нові знайомства допоможуть, особливо із впливовими громадськими діячами.
Козеріг
Звичайно, вам доведеться трохи балансувати між внутрішніми й зовнішніми партнерами або між роботою й любовними захопленнями. Але в кожному разі у вас період початку збирання врожаю й реалізації вражаючих проектів. Але справа вартує свічок, ви це заробили наполегливою працею і скрупульозною підготовкою. 
Водолій
Підвищені амбіції, прагнення до поваги і професійного успіху — цілком обґрунтовані, але не повинні стати самоціллю. А загалом ваші життєві орієнтири будуть націлені на істотне збагачення й поліпшення матеріального становища. Але не поспішайте хоча б до 10 березня, тому що компаньйони ведуть подвійну гру. Грандіозний стрибок у багатообіцяюче майбутнє ви можете зробити в духовній сфері. А співавторство, письменство нададуть зростання популярності. 
Риби
Не позичайте. Будь-які зобов’язання призводять до кабали. Ваш підвищений самоконтроль і стриманість у стосунках, страх повторити помилки не дадуть змогу завжди бути на висоті. Але це не перешкода в діловій сфері. Тільки не звертайте особливої уваги на критику та криві погляди сусідів. 
Рік Білого (металевого) Тигра (барса)
Символом 2010 року, що настає, за східним календарем (о 4-й год. 52 хв. 14 лютого за Києвом) стане Білий Тигр.
Рік єдності й боротьби протилежностей. Але не Тигра з Тигром. Тому цей рік буде не зовсім спокійний. Варто бути обачним та уважним, особливо до змін у житті. У політичних відносинах — час, сприятливий для змін і дій, які не змусять на себе чекати. Несподівана розв’язка, аж до революції.
Стихія року — метал. Кажучи про здоров’я, хочу згадати, що з цією стихією пов’язані проблеми з товстою кишкою й легенями. І білий колір має допомогти видужанню й під час хвороби, й у період реабілітації.
Звірі в роки Тигра
Пацюк — весь рік самі занепокоєння, пригоди й несподіванки. Будь-які зміни не на вашу користь. Повна відсутність відчуття безпеки може призвести до перевтоми.
Бик — відчуваючи загрозу, буде неспокійним, розгніваним і тому дуже небезпечним. Своїм пасовищем він нікому не поступиться, виростить гідний врожай, але нових наділів не придбає.
Тигр — у свій рік може робити, що душі завгодно. У всіх напрямах зелене світло, успіх і заступництво, тому беріться за великі справи.
Кіт — звісно, заступник допомагає, але зміни турбують, порушують спокійний, сімейний спосіб життя. Але це не перешкода для реалізації планів та активної діяльності. Адже господарює родинна котяча натура, хоча й дуже велика.
Дракон — час сіяти. У вас із Тигром зовсім різні сфери діяльності й ви один одному не перешкода. А за збігу обставин ви навіть можете бути представлені до нагороди.
Змія — все це так утомлює, що важко знайти тихе, вологе містечко. Та й украсти майже нема чого. Весь рік самі уроки й домашні завдання. Щоправда, якщо ви удав, то кролики завжди до ваших послуг.
Кінь — улаштує розбір польотів і, зрештою, скористається з нагоди, щоб порвати з обтяжуючими зв’язками. Весь рік зміни, переломи й перестановки.
Коза — дуже стурбована, всі зайняті глобальними змінами й перебудовою світу, а про неї просто забули. Сумно й майже нудно.
Мавпа — проживе рік як свідок або глядач. У неї апатія й відчуття марності дій, суєта заради суєти.
Півень — важко, а часом і неприємно добувати хліб насущний. Суворий рік, переміни і зміни лише на скруту.
Собака — ви у своїй стихії. Ура! Можна досхочу погратися. Ну а найдостойнішим випаде можливість для самопожертви. Головне — будете щасливі.
Свиня — потрясіння і зміни якось пропустить повз себе. Великодушно і спокійно буде тішитися своїми турботами й увесь рік не зустріне гідних конкурентів.
Володимир БОНДАРЕНКО, астролог Українського центру духовної культури товариства «Знання».