Про особисте
«90% від того, що я ношу, купує моя дружина, і не дай Боже десь я скажу, що це купила не Катя, а я — буде скандал на півдня. Я в цьому питанні цілком підкоряюся своїй дружині», — Президент України Віктор Ющенко.
«Як чоловік нормальний, для того, щоб сім’я нормально жила, він має багато працювати... Як то кажуть, здоров’я в порядку, бо роблю зарядку», — лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
«Я ніколи не була білоручкою й такою жінкою, котру всі пестять, десь там балують інколи», — Прем’єр Юлія Тимошенко.
Про великих тварин
«Мені хрюкнули в лице, а це в німецькій традиції є максимальною образою», — міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розповів, що почув у відповідь на прохання до співробітниці авіакомпанії, котра не пустила його на борт літака, назвати себе.
«Скажіть, комбайнер, доярка, люди на заводах, вони що, коли є робота, тікають, як слони, коли продзвенів дзвінок? Ні. Вони працюють», — Голова Верховної Ради Володимир Литвин про роботу депутатів.
Про дітей
«Обох синів здав у спортзал, у «Беркут», тож тепер вони в мене рукопашники. Я, коли вночі повертаюся додому, так тихенько пробираюся до себе в спальню, щоб не розбудити двох фахівців», — глава МВС Юрій Луценко.
«Дуже легко одержати високий рейтинг — потрібно лише грати в популістські ігри і все. Це не мій шлях. Я не думаю про вибори, я думаю про своїх дітей, яку країну я їм залишу», — Президент України Віктор Ющенко.
Про бажання
«Хочеться свіжої крові, у хорошому значенні цього слова», — Президент України Віктор Ющенко про оновлення складу свого секретаріату.
Про вибори
«Якщо 2004 року був вибір між чорним і білим, то зараз у нас вибір між Луї Віттоном і страусячими черевичками», — народний депутат з «НУ—НС» Давид Жванія.
«Готуйтеся, відкривайте кишені. Продавайте свою душу дияволові», — лідер Партії регіонів Віктор Янукович, звертаючись до українців, заявив, що володіє інформацією про підготовку масового підкупу виборців з боку його політичних опонентів.
«Я скажу слова, які багатьом не сподобаються, але я не здамся», — Президент Віктор Ющенко заявляє, що не збирається відмовлятися від участі у виборах-2010.
Про майбутнє
«Зараз тільки початок Льоні в політиці, мій чоловік стане Президентом. У мене був мессидж від Бога — з Льонею в Україну прийде порятунок. Побачите, я ще стану першою леді країни», — впевнена дружина Київського міського голови Леоніда Черновецького Аліна Айвазова.
«Прем’єр-міністром стане людина, за яку мені не буде соромно. Я буду за неї відповідати», — лідер Партії регіонів Віктор Янукович розповів, яким він бачить майбутнього прем’єр-міністра у випадку обрання його Президентом України.
Про себе коханого
«Якщо ми чесні політики — необхідно витягти руки з кишень, покласти на стіл і сказати: цей той світогляд, який стоїть за мною», — Президент України Віктор Ющенко про чесних політиків.
«Я не збираюся міняти імідж залізної леді на імідж доброї феї. Хто ж їх усіх скручуватиме в баранячий ріг?» — Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.
«Я вчився в багатьох школах, тому що за погану поведінку мене з різних шкіл виганяли. А коли прийшов у четверту, потрапив в атмосферу доброти», — міський голова Києва Леонід Черновецький про шкільні роки.
Про високе
«Я нічого не читаю, крім проекту бюджету на 2010 рік. Я могла б сказати, що на ніч читаю «Феноменологію духу» Гегеля, а за ранковою кавою — Кьєркегора, але це було б не-
правдою», — Прем’єр-міністр розповіла про свої літературні уподобання.
Про грип
«Я досить молодий, я не хочу вмирати, як і багато людей, мільйони в цій країні... Спочатку я взяв маску у свого лікаря, а зараз я купую маски по 12 гривень і міняю їх кожні 3—4 години», — народний депутат з БЮТ Олег Ляшко.
Про бомжів
«Де беруться сотні мільйонів гривень на цю рекламу в прем’єра, в якого немає ні квартири, ні шматочка землі, ні машини? Бомж! Як можна в 50 років бути бомжем у країні?» — сказав Президент України Віктор Ющенко про декларацію про доходи Прем’єра Юлії Тимошенко.
«Я була здивована, коли в декларації Президента побачила новопридбану землю — 13 га в Безрадичах у Києві. Можливо, поруч із Президентом я здаюся бомжем, бо я жодної ділянки з державної землі не поцупила, відколи працюю прем’єр-міністром», — Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.
«Золоті розсипи» перебирала Яна ОСАДЧА.