Які ж лови без фантастичних, але завжди правдивих бувальщин? Для новорічного номера ми попросили журналістів розповісти свої байки, а камертоном до наших історій буде майстер цього жанру — Остап Вишня.
Бенгальський тигр (Уривок)
Способів охоти на тигра є кілька. Є спосіб з диктом і з молотком, про який мені розповідав один із досвідчених охотників на тигрів. Полягає він ось у чім. Берете ви аркуш дикту, так, приблизно, з метр у квадраті і невеличкий молоток.
Ідете в джунглі, між Брамапутрою й Гангом, і, щоб привернути на себе увагу бенгальського тигра, на ввесь голос співаєте: 
Та не жалько мені 
Та й ні на кого, 
Тільки жалько мені 
На отця свого...
Тигр почує, і вже не ви його, а він вас почне полювати. Тут уже ви будьте уважним і пильним, щоб не прогавити того моменту, коли тигр припаде до землі й, люто б’ючи себе хвостом по боках, приготується стрибнути і зробити з вас попередню перед антилопою закуску. Як тільки він стрибоне, ви раптово повертайтесь до нього й наставляйте дикта. Тигр ударить всіма чотирма лапами в дикт і страшними своїми пазурами проб’є його. Отут ви теж гав не ловіть: зразу ж швидко-швидко-швидко бийте молотком по пазурах і загинайте їх, пристукуючи до дикту.
І все! Пригвожджений до дикту тигр уже не страшний звір, а немічне кошеня. Ви вже тоді можете з його шкуру чи з живота здирати, чи, вдаривши кинджалом у серце, покінчити з ним, а потім уже білувати...
Майте тільки на увазі, що бити тигра по пазурах, загинаючи їх до дикту, треба все-таки обережно, щоб не пошкодити пазурів, бо ви ж знаєте, яка то цінна річ, що з неї виробляються хоробрі порошки. Декотрі мисливці, нервуючись, забувають про це й гатять по пазурах з усієї сили, псуючи їх і позбавляючись через це такого цінного матеріалу.